Εδώ και δυόμισυ χρόνια η Ένωση γιατρών προειδοποιούσε για την καταστροφή πού έρχεται

p> 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Εδώ και δυόμισυ χρόνια η Ένωση γιατρών προειδοποιούσε για την καταστροφή πού έρχεται στην δημόσια υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ οι υπερασπιστές της μνημονιακής πολιτικής μας καθησύχαζαν ρίχνοντας λάσπη στις διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Δυόμισυ χρόνια τώρα αφιερώσαμε και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας για να συνεχίσει να υπάρχει ο χώρος της δημόσιας υγείας σαν καταφύγιο και ιερό για τον άρρωστο, τον ανασφάλιστο, τον άνεργο.

Δυόμισυ χρόνια τώρα θυμόμαστε πέντε καλέσματα στους κατοίκους αυτού του νομού για δημόσια συζήτηση και στήριξη του νοσοκομείου, τρείς συνελεύσεις πόλης και θεσμικών, μια εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης στην υγεία, δέκα παρεμβάσεις κατάργησης του εισιτηρίου, μια αγκαλιά – περικύκλωση του νοσοκομείου, μια διοικητική δίωξη ( αλήθεια πότε θα μας απολύσετε κ υπουργέ; ), 30 συνεντεύξεις κι άλλες τόσες διαψεύσεις της διοίκησης, διαβεβαιώσεις θεσμικών και υπονοούμενα πολλών για δήθεν πολιτικές σκοπιμότητες της Ένωσης γιατρών.

Φωνάζαμε τον φόβο μας για την υποχρηματοδότηση, την θανατηφόρα υποστελέχωση, τις επικίνδυνες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα, την εξάντληση του υγειονομικού προσωπικού, την εγκληματική προχειρότητα σχεδιασμών από υπουργούς και διοικητές και τελευταία τον φόβο μας, ότι τα Χριστούγεννα δεν θα βγαίνουν οι βάρδιες για να λειτουργούν βασικά τμήματα.

Δεν είχαμε φοβηθεί μέχρι τώρα ότι θα μας έρθει και η οροφή στο κεφάλι εκτός από τις μνημονιακές κοτρόνες υπουργών, διοικητών και λοιπών υπερασπιστών της κατάργησης του δικαιώματος της δημόσιας υγείας.

 

Με μικρές παρεμβάσεις τόσο στη στελέχωση όσο και στις υποδομές το Γ. Ν. Ρεθύμνου μπορεί να προσφέρει άριστες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία’, δηλώνει ο υποδιοικητής της δημόσιας υγείας στην Κρήτη. Εξακολουθούν οι αμετανόητοι υπάλληλοι της τρόικας να μας ειρωνεύονται, να μας εξυβρίζουν, να μας θεωρούν όντα μειωμένης αντίληψης.

Ποιες είναι αυτές οι μικρές ! παρεμβάσεις για να λάβει τα αστέρια της αριστείας το νοσοκομείο Ρεθύμνου;

  • Είναι αυτές πού παραπέμφθηκαν στις καλένδες ( αλήθεια πού πήγε το νέο νοσοκομείο Ρεθύμνου; Θα κάνει παρέα μάλλον με τις σχολές πού κλείνουν, το καράβι, τον οδικό άξονα, όλες τις δομές που θα βοηθούσαν σήμερα την επιβίωση των ανθρώπων του νομού).

  • Είναι αυτές πού απαγορεύονται δια νόμου. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η επαρκής χρηματοδότηση του νοσοκομείου, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και νοσηλεία των νεο ανασφάλιστων μέσα και έξω από τον ΕΟΠΥΥ.

  • Είναι η άμεση αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

  • Είναι ένας νέος οργανισμός πού θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες αυτού του τόπου και όχι το ακρωτηριασμένο μόρφωμα πού μαγείρεψαν η τρόικα και οι υπάλληλοι της στο υπουργείο υγείας.

 

Η ερώτηση μας είναι. Αυτές τις παρεμβάσεις προαναγγείλατε κ υποδιοικητά;

Και για να μην θρηνήσουμε θύματα από την πτώση σοβάδων ή άλλων αντικειμένων στην υπερσύγχρονη πτέρυγα του 1950 με τα μπαλώματα του 1985 και του 2010 (;), απαιτείται άμεσα:

 

  1. Επείγουσα στατική μελέτη της παλαιάς πτέρυγας. Αλήθεια υπάρχει αρμόδιος στην 7η ΥΠΕ πού να μας διαβεβαιώσει εγγράφως ότι είναι ασφαλής η παραμονή εκατοντάδων ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και την ψυχιατρική κλινική;

  2. Επείγουσα ενίσχυση της αποψιλωμένης τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.

 

 

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

22 . 11. 2012