ΕΦΕΤΕΙΟ Καταδίκη μαιευτήρα για θάνατο 22χρονης

Μαιευτήρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, καθώς κατηγορήθηκε για τον θάνατο 22χρονης αμέσως μετά τη γέννα του παιδιού της, σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία και ο γιατρός φέρεται πως καθυστέρησε να ζητήσει τη διακομιδή της σε νοσοκομείο.

 

Η νεαρή εισήχθη στην ιδιωτική κλινική στις 16 Ιουλίου 2004. Παρότι κατά τη διάρκεια του τοκετού γέννησε φυσιολογικά ένα αγοράκι, στη συνέχεια παρουσίασε αιμορραγία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός προσπάθησε να σταματήσει την επιπλοκή μέσα στην κλινική, παρότι έπρεπε να φροντίσει για την προμήθεια φιαλών αίματος ή να ζητήσει την άμεση διακομιδή της στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. “Έμεινε επί 2,5 ώρες που αιμορραγούσε στην κλινική”, κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας.
Τελικά ο μαιευτήρας αποφάσισε να διακομιστεί η 22χρονη στο Ιπποκράτειο, αλλά ήδη η κατάστασή της είχε επιβαρυνθεί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της στις 31 Ιουλίου από πολυοργανική ανεπάρκεια ως αποτέλεσμα του αιμορραγικού σοκ. Στην απολογία του ο γιατρός στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως έπραξε ό,τι προβλέπεται και αρνήθηκε την κατηγορία.