Εφευρέσεις Γκάγκα

Η κυρία Γκάγκα μέχρι τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς υποδύονταν τη μικρή εφευρέτη.

Ισχυρίζονταν πως αυτή εφηύρε τα απογευματινά χειρουργεία και την part time απασχόληση των γιατρών και ζητούσε να της απονείμουν βραβείο ανάλογο εκείνου που έλαβαν ο Αλεξάντερ Φλέμιγκ και ο Τόμας Έντισον.

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της ιατρικής κοινότητας επέμεινε και ψήφισε μόνη η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή το νόμο 4999/22 που περιγράφει όλες τις εφευρέσεις της κ. Γκάγκα.

Το μόνο που έμενε ήταν η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, ώστε η εφεύρεση να τεθεί σε λειτουργία.

Τι δυστυχία! Πέρασαν περισσότεροι από δύο μήνες και όλες οι δοκιμές δείχνουν πως η εφεύρεση ήταν φιάσκο. Απογευματινά χειρουργεία δε μπορούν να λειτουργήσουν, επειδή απλά δε λειτουργούν ούτε τα πρωινά. Ούτε το part time μπορεί να λειτουργήσει, επειδή θα φέρει τα πάνω-κάτω το ήδη διαλυμένο ΕΣΥ.

Και η μικρή εφευρέτης κάθεται αμήχανη και δε δημοσιεύει τις υπουργικές αποφάσεις, επειδή φοβάται πως μπορεί να προκαλέσει έκρηξη που θα τινάξει το υποτυπώδες εργαστήριό της στο αέρα.

Ας μη διστάζει. Όταν η υπόθεση των Τεμπών ανατίναξε συνολικά το επιτελικό κράτος, μια μικρή έκρηξη στο παιδικό της εργαστήριο θα περάσει απαρατήρητη..