Εφημεριακό χάος στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

(Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Θ.)

 

Αλεξανδρούπολη, 31 Ιουλίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Εφημεριακό χάος.

 

Παρά τα καθημερινά ατομικά δελτία εντολής που δεν κατάφεραν όμως να αναγκάσουν τους ειδικευόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά, αυτοί, μόλις διαπίστωσαν ότι από τα χρεωστούμενα του μηνός Απριλίου που εκκαθαρίστηκαν περικόπηκε περισσότερο από το 25% του ποσού, στην σημερινή τους συνέλευση αποφάσισαν την συνέχιση της κινητοποίησης και την αποχή από τις εφημερίες.

 

Εξ’ άλλου, με εξώδικη διαμαρτυρία που επιδόθηκε χθες στον Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, η ΕΙΝΟΚΥΘ και ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης τον καλούν εντός 10 ημερών να εξοφλήσει πλήρως και ολοσχερώς το ποσό των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου.

 

Πολλές κλινικές και τμήματα κατέθεσαν προγράμματα εφημεριών για τον Αύγουστο που δεν καλύπτουν ολόκληρο τον μήνα ή δεν περιλαμβάνουν ειδικευόμενους ενώ η Διοίκηση προσπαθεί να τα περιορίσει στα ασφυκτικά πλαίσια της χορηγούμενης πίστωσης από το Υπουργείο. Το αποτέλεσμα προβλέπεται να είναι ένα εφημεριακό χάος με πλημμελείς και μη ασφαλείς υπηρεσίες περίθαλψης που πρόχειρα και βεβιασμένα σχεδιάστηκαν από την Διοίκηση και την Ιατρική Υπηρεσία με μόνο γνώμονα το λογιστικό κόστος.

 

Η κόπωση του ιατρικού προσωπικού που προσπαθεί να συγκρατήσει σε στοιχειώδη πλαίσια την λειτουργία του Νοσοκομείου είναι εμφανής, η δε υπομονή του εξαντλείται με τις αόριστες διαβεβαιώσεις του Υπουργού ότι προσπαθεί να βρει λύση με «σκληρή διαπραγμάτευση» με την υπόλοιπη κυβέρνηση! Ενός Υπουργού που ταυτόχρονα εξαγγέλλει το κλείσιμο 661 κλινικών διότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δέχεται το ίδιο επίπεδο υγειονομικής φροντίδας που είχε μέχρι τώρα!

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΟΚΥΘ