Εφημερίδα των Συντακτών

Πρωινή του εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ:
Ενώ το πάνελ δεν συζητούσε θέματα υγείας, εκείνος «θυμήθηκε ένα SMS» που έλαβε και το ανέγνωσε με το γνωστό πομπώδες, πονόψυχο και ταυτόχρονα καταγγελτικό ύφος, καθώς επρόκειτο για μήνυμα πατέρα που έχει το παιδί του στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα. Η περιγραφή αφορούσε ελλείψεις του νοσοκομείου.


Και πριν προλάβει κανείς από το πάνελ να σχολιάσει οτιδήποτε εμφάνισε ΤΟΝ αρμόδιο, σε απευθείας σύνδεση με Θεσσαλονίκη! (Δείτε το βίντεο εδώ).


Ποιος ήταν ο αρμόδιος να μιλήσει για υγεία «χωρίς ταλαιπωρία και με αξιοπρέπεια»; Ο εκπρόσωπος της κάρτας EYclub για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας που έδωσε το τηλέφωνο της ιδιωτικής εταιρείας και μοίρασε κάρτες-προσφορά σε μια απίστευτη «γκρίζα» διαφήμιση, με τον Γ. Αυτιά, σε ρόλο πλασιέ, να κάνει λόγο για «ατέλειωτα τηλεφωνήματα από όλη της Ελλάδα»!


Τέτοια καμώματα είναι αναμενόμενα από τον ΣΚΑΪ. Δεν περιμέναμε όμως ν΄ ακολουθεί κατά πόδας και η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, η οποία δημοσιεύει στο φύλλο του Σαββάτου εγκωμιαστικό άρθρο για τη Novartis (κλικ εδώ), χωρίς μάλιστα να εμφανίζεται συντάκτης του άρθρου, ούτε ένδειξη πως πρόκειται για ξένη διαφήμιση. Εύλογα λοιπόν ο ανυποψίαστος αναγνώστης πιστεύει πως το κολακευτικό άρθρο αποτελεί άποψη της εφημερίδας.


Και τώρα που οι Εισαγγελείς Διαφθοράς γύρισαν από τις ΗΠΑ κουβαλώντας σάκους γεμάτους στοιχεία στα οποία εμπλέκεται η εγκωμιασθείσα εταιρεία, τι θα κάνει άραγε η καλή εφημερίδα; Θα θεωρήσει πως η Novartis έπαψε αιφνιδίως να έχει «Όραμα και ευθύνη για τον ασθενή και την κοινωνία»;