Εφτασαν 100 τα θύματα της γρίπης

Ενα ακόμη θανατηφόρο περιστατικό της νέας γρίπης καταγράφηκε χθες στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 100. Την ίδια στιγμή, τρία άτομα που προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη εισήχθησαν χθες στην εντατική λόγω επιπλοκών που παρουσίασαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, χθες «άνδρας 80 ετών με χρόνιο αναπνευστικό νόσημα, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009, ανέπτυξε επιπλοκή από αυτήν και απεβίωσε».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρά την κάμψη που καταγράφεται στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (16.763), σε καθημερινή βάση, 50-55 άτομα νοσηλεύονται σε εντατική, ενώ από την έναρξη του χειμερινού πανδημικού κύματος, όσο περνά ο καιρός αυξάνεται το ποσοστό των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας που προσβάλλονται και καταλήγουν. Πλέον, η μέση ηλικία των «θυμάτων» είναι τα 57,9 έτη, από 49 έτη που ήταν το προηγούμενο διάστημα.

Ευπαθείς ομάδες
Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς το 80% των θανάτων από τη νέα γρίπη, αφορά στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Μόλις 362.960 άτομα έχουν εμβολιαστεί από την ημέρα έναρξης του προγράμματος εμβολιασμού, μέχρι και τις 17.01.2010.