Εγκαινιάστηκε το νέο νοσοκομείο Κέρκυρας- Διαμαρτυρία των εργαζομένων-Αντιδράσεις από τη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου έγινε χθες το μεσημέρι η τελετή παράδοσης του νέου νοσοκομείου από την εργολήπτρια εταιρεία στη ΔΕΠΑΝΟΜ και τελικά στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για το νομό, χαρακτηρίζοντας το νέο νοσοκομείο ως το πλέον σύγχρονο σε όλη τη χώρα. Εκτίμησε δε ότι η διαδικασία μετεγκατάστασης θα έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα από δύο μέχρι δυόμισι μήνες.
Αναφερόμενος στην έλλειψη προσωπικού υπογράμμισε ότι με την έναρξη κατασκευής του κτιρίου, ξεκίνησε και η κατάρτιση του οργανισμού που προβλέπει τις απαραίτητες θέσεις . «Ο οργανισμός έχει εγκριθεί και ισχύει εδώ και δύο χρόνια άρα έχουμε διασφαλισμένο το προσωπικό και ένα υπερσύγχρονο οργανισμό. Για αυτό λοιπόν σε δυόμισι μήνες από τώρα οι κερκυραίοι θα έχουν στη διάθεσή τους ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, επίσης, ότι το Υπουργείο θα παραχωρήσει το οικόπεδο και το κτίριο του παλαιού νοσοκομείο στην τοπική κοινωνία και το Δήμο Κερκυραίων, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για τη χρήση του. Προσέθεσε, όμως, πως είναι σκόπιμο να δημιουργηθεί στο χώρο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, στο πλαίσιο της πρότασης που έχουν διατυπώσει
γιατροί και άλλοι τοπικοί φορείς.
Από την πλευρά του ο Διοικητής του νοσοκομείου Ιωάννης Μαντζαρόπουλος δήλωσε στην ΕΡΑ Κέρκυρας ότι μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου τους επόμενους δυόμισι μήνες θα γίνουν κάποιες προσλήψεις, ωστόσο, η πλήρωση των κενών θέσεων του οργανισμού θα απαιτήσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων
Χθες, την ώρα της τελετής, το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, το Εργατικό Κέντρο και το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νέου νοσοκομείου, ζητώντας άμεσα την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων.

Το ΠΑΣΟΚ για το Νοσοκομείο
Η χθεσινή τελετή προκάλεσε την αντίδραση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ η οποία – σε δελτίο τύπου υποστηρίζει ότι «αντί η σημερινή κυβέρνηση ν’ απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της Υγείας, τα ρουσφέτια, τις πελατειακές σχέσεις, τις αμαρτωλές προμήθειες και τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος έρχεται στην Κέρκυρα μια βδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές προκειμένου να εγκαινιάσει ή σύμφωνα με κομψότερη έκφραση να <<παραλάβει>> το νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, η κατασκευή του οποίου δεν έχει ακόμη πλήρως ολοκληρωθεί, ο εξοπλισμός βρίσκεται στις συσκευασίες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι δραματικές, η πρόσβαση και ο περιβάλλων χώρος ανέτοιμα, δηλαδή ένα Νοσοκομείο που δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει!»

ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Το θέμα αξιοποίησης του χώρου του παλαιού νοσοκομείου, μετά τη μετεγκατάστασή του, θα συζητηθεί απόψε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο