Εγκύκλιος Γκάγκα 2

Η εγκύκλιος Γκάγκα για την εφημέρευση Τομέων ξεσήκωσε την ιατρική κοινότητα. ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ εξέδωσαν ανακοινώσεις και τα Επιστημονικά Συμβούλια των Νοσοκομείων που θα συνεδριάσουν εντός των ημερών θα βρεθούν σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, στην απευκταία περίπτωση που οι Διοικητές θελήσουν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο στα προγράμματα εφημέρευσης του Ιουνίου.

Η ΕΙΝΑΠ προανήγγειλε ήδη την επίδοση εξωδίκου στην κ. Γκάγκα και νομικοί εξειδικευμένοι στο ιατρικό δίκαιο αναφέρουν πως το εγχείρημα Γκάγκα είναι σαθρό και νομικά έωλο και θα καταπέσει σε οποιανδήποτε δικαστική προσφυγή.

Όμως πέραν του νομικού υπάρχει και ένα λειτουργικό πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν εγκυμονεί μόνον κινδύνους να εμπλέξει δεκάδες νοσοκομειακούς γιατρούς σε δικαστικές περιπέτειες. Εγκυμονεί επιπλέον κίνδυνο να αποψιλώσει παντελώς από γιατρούς τα (ήδη αποψιλωμένα) Νοσοκομεία. Οι γιατροί πλέον είτε θα αρνούνται να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις, είτε θα παραιτούνται από θέσεις που σήμερα υπηρετούν.

Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του είναι ασυγκράτητοι. Θέλουν να διαλύσουν το ΕΣΥ πριν τις εκλογές, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να βρει τοπίο όμοιο με την ολόμαυρη ράχη των Ψαρών..