Ειδικά Μισθολόγια

Σημερινά δημοσιεύματα (κλικ εδώ) κάνουν πρώτη φορά λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει σταδιακά τα Ειδικά Μισθολόγια, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο.


Πρόκειται για θετική εξέλιξη.


Η κυβέρνηση πρέπει να αγνοήσει τη μεροληπτική και απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ για το Ιατρικό Μισθολόγιο και να τηρήσει ίδια ακριβώς στάση απέναντι σε ένστολους, καθηγητές ΑΕΙ και γιατρούς ΕΣΥ, αποκαθιστώντας αναλογικά και ισότιμα όλα τα μισθολόγια από τις περικοπές που υπέστησαν το 2012 από το δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου.


Είναι σχεδόν βέβαιο πως η ΝΔ θα χαρακτηρίσει ως παροχολογία την αποκατάσταση των μισθολογίων, πράγμα που φάνηκε ήδη χτες, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιτάχθηκε στις προσλήψεις υπαλλήλων στο δημόσιο με αναλογία 1:1 και δήλωσε υπέρμαχος του κανόνα 1:5, όπως ακριβώς επιβλήθηκε με το 1ο Μνημόνιο και οδήγησε σε χιλιάδες απολύσεις γιατρών.


Οι θεσμικοί φορείς των γιατρών οφείλουν να κινητοποιηθούν άμεσα και να προβάλουν τα ζητήματα μισθών και προσλήψεων, εγκαταλείποντας τους εξυπνακισμούς που μεταθέτουν την αποκατάσταση μισθών σε άλλο μελλοντικό κόσμο, τότε που θα επικρατήσει το παλλαϊκό κράτος και η αταξική κοινωνία..