Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο

Ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ, έκανε μια θετική αναφορά στο Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο. Είπε συγκεκριμένα πως ανάμεσα στους κεντρικούς πολιτικούς στόχους για την μεταμνημονιακή εποχή είναι:


«Η αύξηση των μισθών των ειδικευόμενων και η σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο».


Όμως λίγο αργότερα, κάνοντας αναφορά στην αποκατάσταση των αδικιών που προήλθαν από τα Μνημόνια, έκανε μια ακατανόητη αναφορά, από την οποία απουσιάζουν οι γιατροί ΕΣΥ:


«Μέχρι το τέλος του έτους, καταβάλλουμε σε ένστολους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, αναδρομικά ύψους συνολικά 1 δισεκατομμυρίου ευρώ».


Έχουν παραδεχτεί κατ΄ επανάληψη ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Υγείας πως οι γιατροί του ΕΣΥ κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, παρά τις τεράστιες μειώσεις μισθών που υπέστησαν. Αποτελεί τερατώδη αδικία να κινείται η κυβέρνηση στην τροχιά που οι δικαστές χάραξαν για την αφεντιά τους και τους ένστολους, με τους οποίους αρέσκονται να αποκαλούνται από κοινού ως «σκληρός πυρήνα τους κράτους».


Όπως τονίζαμε στο προχτεσινό editorial του Ygeianet:


«Η κυβέρνηση πρέπει να αγνοήσει τη μεροληπτική και απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ για το Ιατρικό Μισθολόγιο και να τηρήσει ίδια ακριβώς στάση απέναντι σε ένστολους, καθηγητές ΑΕΙ και γιατρούς ΕΣΥ, αποκαθιστώντας αναλογικά και ισότιμα όλα τα μισθολόγια από τις περικοπές που υπέστησαν το 2012 από το δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου».


Εάν δεν το πράξει τότε να γνωρίζει πως θα εισπράξει σύντομα τα επίχειρα της άδικης απόφασής της..