Εισαγγελική έρευνα για το Νοσοκομείο Ρόδου

p>Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαπίστωση τυχόν ποινικών ευθυνών αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και προϊσταμένων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου για τη δυσμενή κατάσταση που φέρεται να έχει περιέλθει εκ νέου λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού παρήγγειλε χθες ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά από αναφορά που υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Δ. Καραγιώργης.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου έχει οδηγηθεί εκ νέου σε απαξίωση μετά και την απόλυση των 30 εποχικών νοσηλευτών οι συμβάσεις των οποίων έληγαν κανονικά την 30η Μαΐου 2009. Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχει ακόμη δώσει το πράσινο φως για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο νοσοκομείο.

Πρόβλημα έχει προκύψει και με την ψυχιατρική κλινική που κινδυνεύει να βάλει λουκέτο, μετά τη συνταξιοδότηση του μοναδικού ιατρού που τη λειτουργεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελλείψεις άρχισαν να παρατηρούνται στις προμήθειες αναλώσιμων υλικών αλλά και σε φάρμακα ενώ τα χρέη του νοσοκομείου ανέρχονται στα 37,7 εκατ. ευρώ.

Στην αναφορά του δικηγόρου κ. Καραγιώργη τονίζονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Επειδή το πρόβλημα σχετίζεται με το ύψιστο αγαθό της υγείας του κάθε πολίτη αυτής της πόλης και του νομού γενικότερα παρακαλώ όπως διατάξετε έρευνα και οτιδήποτε άλλο απαιτείται προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες της, όπως φαίνεται, ανύπαρκτης λειτουργίας του νοσοκομείου Ρόδου».