Εκατοντάδες σχολεία κλείνουν κάθε μέρα

Αρχισαν τα εκπαιδευτικά μαθήματα μέσω της τηλεόρασης για τους μαθητές που παραμένουν στο σπίτι

Κατά εκατοντάδες κλείνουν καθημερινά ολόκληρα σχολεία αλλά και μεμονωμένα τμήματα εξαιτίας της νέας γρίπης και προστίθενται σε αυτά που ήδη έχουν κλείσει σε ολόκληρη τη χώρα. Πάντως η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος για γενικό κλείσιμο των σχολείων μία ή δύο εβδομάδες νωρίτερα από άλλες χρονιές για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η υπουργός επανέλαβε ότι μια τάξη ή τμήμα θα κλείνει προληπτικά για επτά ημέρες όταν περισσότεροι από τέσσερις μαθητές παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης. Επίσης, αν κλείσει το ένα τρίτο των τάξεων ενός σχολείου, υπάρχει δυνατότητα να κλείσει όλο το σχολείο και αν αυτό συμβεί στο ένα τρίτο των σχολείων ενός νομού, θα μπορούν να κλείσουν όλα τα σχολεία του νομού. Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται από τους νομάρχες. Εν τω μεταξύ ξεκίνησε χθες η συνεργασία της εκπαιδευτικής τηλεόρασης με το κανάλι της Βουλής για την προβολή τηλεοπτικού προγράμματος εκπαιδευτικού περιεχομένου. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές που θα χρειαστεί να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω της νέας γρίπης, καθώς πολλά σχολεία της χώρας είναι πια κλειστά.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα θα παρουσιάζει από τις 4 μ.μ. ως τις 5 μ.μ. κάθε ημέρα εναλλακτικά και διαδοχικά προγράμματα, μέσω των οποίων ο μαθητές θα έρχονται σε επαφή με τα γνωστικά αντικείμενα του Προγράμματος Σπουδών (ΑΠΣ& ΔΕΠΠΣ) τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ακόμη ότι «σκοπός του προγράμματος είναι να απασχολήσει δημιουργικά τους μαθητές των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών της χώρας κατά τις μεσημεριανές ώρες που τα παιδιά γυρίζουν σπίτι, με θέματα που άπτονται της ύλης που διδάσκεται στις σχολικές μονάδες και όχι να υποκαταστήσει τον δάσκαλο και τη ζωντανή διδασκαλία μέσα στην τάξη».

Οπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και θα περιλαμβάνει μικρές ταινίες εκπαιδευτικού περιεχομένου και ασκήσεις σχετικές με τα μαθήματά τους.