ΕΚΑΒ

Η κυβέρνηση της αριστείας, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει δύσκολες επικοινωνιακά καταστάσεις, περιφρονεί και τις εξειδικευμένες γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει εργαζόμενοι σε κρίσιμα επαγγέλματα.

Το διαπιστώσαμε με τη γνωστή εγκύκλιο Γκάγκα περί εφημερίας Τομέα, η οποία καταργούσε τις ιατρικές ειδικότητες και υποβίβαζε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ στο επίπεδο του ανειδίκευτου.

Το βλέπουμε και τώρα με την επικοινωνιακή καταιγίδα Μητσοτάκη για το ΕΚΑΒ, η οποία εκδηλώθηκε εξαιτίας των πολλαπλών θανάτων σε καρότσες και παραλίες.

Δηλώνει πως θα εμπλέξει την Πυροσβεστική και το στρατό, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία εκπαίδευση στα στελέχη που θα εμπλακούν σε Πρώτες Βοήθειες και διακομιδές ασθενών.

Δηλώνει πως θα νοικιάσει ιδιωτικά ελικόπτερα ως μεταφορικά μέσα του ΕΚΑΒ, χωρίς να εξηγεί πού θα βρεθεί προσωπικό ώστε να τα στελεχώσει με διασώστες και ιατρικό προσωπικό.

Και την ίδια μέρα της ορκωμοσίας του ο κ. Χρυσοχοΐδης στέλνει επείγον έγγραφο στα Νοσοκομεία, ζητώντας να συμβληθούν με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων, δείχνοντας την πρεμούρα της κυβέρνησης να δώσει στον ιδιωτικό τομέα κρίσιμους τομείς για την υγεία των πολιτών.

Θα δουν πολλά τα μάτια μας την επόμενη τετραετία..