Εκδόθηκε εγκύκλιος του Υφυπουργού Οικονομικών σχετικά με το πλαφόν

p>Στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι Επίτροποι του Ελεγκτικού και τα Εντελλόμενα θεώρησαν ως επαρκές στοιχείο το έγγραφο του Διευθυντή Μισθολογίου του ΓΛΚ κ. Μπαζιώτη σχετικά με το ύψος του νέου πλαφόν προκειμένου να εγκρίνουν εντάλματα εφημεριών. Τουναντίον σε μερικούς νομούς οι Επίτροποι αρνήθηκαν να προχωρήσουν στη θεώρηση ενταλμάτων μέχρις ότου εκδοθεί εγκύκλιος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος (κλικ εδώ) και οι συνάδελφοι μπορούν να την προσκομίσουν στους δυστροπούντες Επιτρόπους ώστε να υπογράψουν τα εντάλματα.

Η εγκύκλιος περιέχει μία επιπλέον παράγραφο που αναφέρεται στα κίνητρα προσέλκυσης γιατρών σε άγονες περιοχές ή άγονες ειδικότητες και τα οποία θεωρεί ότι περιλαμβάνονται στην έννοια των τακτικών αποδοχών και ως εκ τούτου προσμετρώνται στο υπολογισμό του πλαφόν. Επειδή δεν γνωρίζουμε αν μέχρι σήμερα προσμετρούνταν ή όχι παρακαλούμε όσους συναδέλφους έχουν γνώση του θέματος να μας ενημερώσουν σχετικά.

Το ΠΔ 131/87 που θέσπισε τα παραπάνω κίνητρα το έχουμε ανεβάσει στη στήλη της Νομοθεσίας του Ygeianet (κλικ εδώ) απ΄ όπου μπορείτε να το ανακτήσετε.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

varnava1@otenet.gr