Έκκληση Μ. Ξενογιαννακοπούλου προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς

p> 

Εκκληση στους νοσοκομειακούς γιατρούς να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη, για τις 30 του μηνός, προειδοποιητική απεργία τους, έκανε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, αναπτύσσοντας διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και επιλύει σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματά τους.

Η υπουργός σημείωσε ότι στην παρούσα φάση και συγκυρία και με την εντατικοποίηση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης θα πρέπει να επιδειχθεί κοινωνική ευθύνη.

Ηδη, γνωστοποίησε η κα Ξενογιαννακοπούλου, με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αυξάνει το πλαφόν των μηνιαίων αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών των νοσοκομειακών γιατρών στις αποδοχές εφέτη με 19 χρόνια υπηρεσίας από τα 5.140 στα 6.500 ευρώ.

Ορίζεται ότι η έναρξη του νέου μισθολογίου είναι η 1/1/2009, ενώ προβλέπεται και η σύσταση επιπλέον χιλίων θέσεων ειδικευμένων γιατρών στο ΕΣΥ.

Εκτός αυτού και με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία εμβολιάζουν ως τις 9 το βράδυ θα υπάρξει δυνατότητα πλήρους αποζημίωσης των γιατρών, οι οποίες δεν θα περιλαμβάνονται στο πλαφόν που έχει τεθεί.

Συμπλήρωσε ακόμη η υπουργός ότι  ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την πράξη για την καταβολή των χρεωστουμένων από εφημερίες των γιατρών των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Επιφυλάξεις για τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου εξέφρασαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.