Έκλεισε και n μονάδα του ΟΚΑΝΑ στα Εξάρχεια

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΛΠΙΣ» ΟΙ 300 ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΜΟΙ

Μετά το οριστικό «λουκέτο» στη μονάδα φαρμακευτικής αντιμετώπισης χρηστών ναρκωτικών του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (OKANA), n οποία λειτουργούσε στην οδό Καποδιστρίου, έκλεισε χθες οριστικά και n δεύτερη μονάδα φαρμακευτικής αντιμετώπισης χρηστών ναρκωτικών του Οργανισμού στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για τη μονάδα n οποία λειτουργούσε στα Εξάρχεια και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι 300 περίπου θεραπευόμενοι της μονάδας εξυπηρετούνται από χθες από τη νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ n οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στο δημοτικό νοσοκομείο της Αθήνας «Ελπίς».

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος ανέφερε τα εξής:
«Εν αναμονή των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Απόδειξη είναι ότι σήμερα (χθες) έκλεισε και n δεύτερη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας. Συνεχίζουμε το έργο μας και ευελπιστούμε ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα επιτευχθεί και στην Αττική ό,τι ήδη έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή ο μέσος χρόνος αναμονής να μην ξεπερνά τον ένα μήνα, όσο είναι και ο επίσημος ευρωπαϊκός χρόνος αναμονής».

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου ότι n εξάλειψη της μακάβριας λίστας αναμονής του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα θα έχει επιτευχθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ