Έκλεισε ο αξονικός τομογράφος του “ΕΛΠΙΣ” λόγω ελλείψεων προσωπικού-

p>ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ‘Η ΕΛΠΙΣ’

Προς

κ.  Μ.  Ξενογιαννακοπούλου

Υπουργό  Υγείας  και  Κοινωνικής  Αλληλεγγύης

 

Κοινοποίηση:

1.       1η  ΥΠΕ  ΑΤΤΙΚΗΣ

2.       Πρόεδρο και Δ.Σ Νοσοκομείου ‘Η ΕΛΠΙΣ’

3.       Διοικητή Νοσοκομείου ‘Η ΕΛΠΙΣ’

4.       ΠΟΕΔΗΝ

Θέμα: “Έκλεισε ο αξονικός τομογράφος λόγω ελλείψεων προσωπικού

Κυρία υπουργέ

Με την πρόσφατη υπ. αρ. 435/09 απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου για το κλείσιμο της λειτουργίας  του αξονικού τομογράφου εξ αιτίας των ελλείψεων προσωπικού, τεράστια λειτουργικά προβλήματα ανακύπτουν προκαλώντας έτσι δυσλειτουργία σε βασικές απαιτήσεις για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Το επιστημονικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι, αγωνιστήκαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την  αναβάθμιση του νοσοκομείου με την εγκατάσταση και λειτουργία ενός αξονικού τομογράφου, προκειμένου να μη ταλαιπωρούνται και να μη διατρέχουν κίνδυνο οι ασθενείς, κυρίως για τα βαριά περιστατικά.

Παρά τις επανειλημμένες εισηγήσεις των Επιστημονικών Διευθυντών, του Επιστημονικού Συμβουλίου, της αποφάσεις της Διοίκησης και τις προσπάθειες του Σωματείου των εργαζομένων  για την επαρκή στελέχωση του αξονικού, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έλυσε το πρόβλημα, καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο ένα καινούργιο αξονικό τομογράφο σε υπολειτουργία και αχρηστία.

Ωστόσο όμως και οι αποφάσεις της Διοίκησης συνέτειναν στο κλείσιμο του αξονικού με τις μετατάξεις και αποσπάσεις, οι οποίες μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις-αποχωρήσεις έκαναν εντονότερα τα λειτουργικά προβλήματα καθώς μειώθηκε περαιτέρω  το προσωπικό του ακτινολογικού εργαστηρίου.

Τέσσερα (4) χρόνια μετά από την εγκατάσταση και λειτουργία του αξονικού τομογράφου, επανέρχεται επανειλημμένα στο προσκήνιο η αδυναμία της λειτουργίας του καθώς με το ελάχιστο επικουρικό προσωπικό που υπήρξε κατά χρονικά διαστήματα δεν αντιμετωπίστηκε ουσιαστικά η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Το Σωματείο των εργαζομένων θεωρώντας ότι ένα καινούργιο μηχάνημα δεν μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας, ζητάμε την έμπρακτη στήριξη των υποδομών του Δημόσιου Εθνικού συστήματος υγείας, με την άμεση στελέχωση του αξονικού τομογράφου με ιατρικό προσωπικό, Τεχνολόγους και Χειριστές εμφανιστές, ούτως ώστε:

– να τεθεί σε λειτουργία και να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης των ασθενών και να μη διοχετεύονται πολλά περιστατικά και επείγοντα περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

– να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του πέραν της πρωινής βάρδιας που ήταν μέχρι σήμερα και να καλύψει τουλάχιστον τις ανάγκες της 24ωρης εφημερίας κατά την απογευματινή και νυκτερινή βάρδια.

               Για το Δ.Σ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος                                 Η Γενική Γραμματέας

Παναρέτου Λευτέρης                     Αλατσάκη Λαμπρινή