Εκλογές- αποχή

Από τη Δευτέρα η χώρα μπαίνει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δεν έχει κριθεί. Θα κριθεί τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, από την πολιτική αντιπαράθεση και τις θέσεις που θα αναπτύξουν τα κόμματα.
Ο κόσμος της Αριστεράς πρέπει να το καταλάβει καλά: αντίπαλος στις εκλογές αυτές δεν είναι η Νέα Δημοκρατία με το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Αντίπαλος είναι η αποχή. Η αποχή που τρέφεται από την απογοήτευση του 2015, από το ασήκωτο βάρος 8,5 χρόνων λιτότητας, από τις δυσκολίες τού σήμερα και την αβεβαιότητα του αύριο, αλλά και από τα σημαντικά λάθη και τις παραλείψεις που χρεώθηκε η κυβέρνηση της Αριστεράς.
Ο κόσμος που δεν ψήφισε, περιμένει.
Περιμένει την έμπρακτη διαβεβαίωση της Αριστεράς ότι πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών. Ότι αξίζει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολλών γιατί γι’ αυτούς εργάζεται. Και ότι αποτελεί τη μοναδική απάντηση στην ανάγκη για στήριξη της κοινωνίας, για στερέωση των δημόσιων αγαθών που κινδυνεύουν και ένα δημόσιο σύστημα υγείας με ισότιμη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση κάθε ανθρώπου, με σωστά αμειβόμενη εργασία, συνδεδεμένο με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές παθογένειες που δημιουργούν αρρώστια, με άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε Νοσοκομεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Εν αναμονή λοιπόν..