Εκλογές Ιατρικών Συλλόγων

Την ερχόμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου διεξάγονται εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Πρόκειται για κρίσιμες εκλογές, επειδή αυτά που απεργάζεται η κυβέρνηση θα πλήξουν και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, προκαλώντας χάος. Οι μόνοι που θα επωφεληθούν είναι οι μεγαλοκλινικάρχες και οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών αλυσίδων, οι οποίοι τυγχάνουν μεγάλοι χορηγοί και προστατευόμενοι της κυβέρνησης.

Οι συνδυασμοί που πρόσκεινται στη ΝΔ, παρά το φληναφήματα που ψελλίζουν, έχουν δείξει πως την κρίσιμη στιγμή εμφανίζονται ως κυβερνητικοί βραχίονες. Το απέδειξαν περίτρανα σε όλα τα καταστροφικά νομοσχέδια, με αποκορύφωμα το πρόσφατο για τον προσωπικό γιατρό. Μάλιστα ορισμένοι πρόεδροι Συλλόγων ανέλαβαν έναντι πολιτικών ανταλλαγμάτων να πείσουν απρόθυμους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, αποτυγχάνοντας οικτρά και αφήνοντας στην ιατρική κοινότητα την αίσθηση πως λειτουργούν ως κολαούζοι του υπουργείου Υγείας.

Μετά τη διάσπαση της φιλοκυβερνητικής παράταξης στον ΠΙΣ είδαμε αρκετά ευτράπελα, τα οποία αναπαράχθηκαν και έφτασαν σε γκροτέσκα εκδοχή σε αρκετούς Συλλόγους. Οι διασπασμένοι απέκτησαν «αριστερή» φρασεολογία και πλέον καυτηριάζουν απόψεις, τις οποίες λίγο καιρό νωρίτερα υιοθετούσαν ενθουσιωδώς!

Οι συνάδελφοι οφείλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές και να στηρίξουν συνδυασμούς που εγγυώνται πως θα σταθούν δίπλα τους στα μεγάλα προβλήματα που θα συναντήσουμε τα επόμενα χρόνια. Απεναντίας, η αποχή καταλήγει ως πριμοδότηση όλων εκείνων που έχουν μετατρέψει τους Συλλόγους σε εφαλτήρια για τις πολιτικές ή μικρο-πολιτικές επιδιώξεις τους.

Τέλος, οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρέπει να θεωρούν τους Ιατρικούς Συλλόγους ως όργανα των ιδιωτών συναδέλφων μας. Με σοβαρή ηγεσία μπορούν να γίνουν συνοδοιπόροι στα ζητήματα που εγείρουν οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και η Ομοσπονδία και να στηρίζουν το ΕΣΥ που παραπαίει από ελλείψεις και προβλήματα.