Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσ/νίκης

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Εύκολη νίκη της Ιατρικής Συνδικαλιστικής Κίνησης

Για τρίτη φορά νικήτρια, με ποσοστό 63,27%, αναδείχτηκε η Ιατρική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΙΣΚ) στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, διατηρώντας ουσιαστικά τη δύναμή της σε σχέση με τις εκλογές του 2005, όταν είχε αποσπάσει ποσοστό 64%.

Της Μαρίας Τερζούδη

Σημαντική μείωση παρατηρείται στο ποσοστό της ΠΑΣΚ Ιατρών, η οποία από 19,3% το 2005 έπεσε στο 14,14%. Για πρώτη φορά στο δ.σ. του συλλόγου εκπροσωπείται η Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μικρή άνοδο εμφανίζει το ποσοστό της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης, που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Ο Ιατρικός Συναγερμός, με αναφορές στο κόμμα του ΛΑΟΣ, δεν κατάφερε να αποσπάσει έδρα.

Ευχαριστημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ΙΣΚ και εκ νέου πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Νικολαΐδης. “Πήγαμε καλά και διατηρήσαμε τις έδρες μας παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου και παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά τον τελευταίο καιρό επιδεινώθηκαν. ¶λλωστε το αρμόδιο υπουργείο δεν έκανε τίποτε για αυτά. Το μισό δρόμο πρέπει να τον κάνουμε εμείς και τον άλλο μισό η κυβέρνηση. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά ξέρουμε ότι αυτό δεν αρκεί. Ως νέο δ.σ. θα καλέσουμε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί την κόπωση του ιατρικού κόσμου και να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας”, τόνισε ο κ. Νικολαΐδης.

Οι εκλογές των γιατρών έγιναν το διήμερο 13-14 Απριλίου και η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε χθες το πρωί. Από τα 5.145 μέλη του συλλόγου ψήφισαν τα 3.161 και στις κάλπες βρέθηκαν 3.033 έγκυρα ψηφοδέλτια 72 λευκά και 56 άκυρα.