Εκποιείται η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ναυπλίου

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>

Με έγγραφο που απέστειλε η 6 ΥΠΕ οι ειδικευμένοι χειρουργοί του Νοσοκομείου Ναυπλίου εντέλλονται να στελεχώσουν εφημεριακά το Νοσοκομείο Κορίνθου, παρά τις αντίθετη γνώμη του Διευθυντή της Κλινικής ο οποίος επικαλείται αυξημένο καθημερινό έργο στην κλινική (62 εγχειρήσεις μόνο το μήνα Αύγουστο, που είναι μήνας αδειών, δηλ. 2 εγχειρήσεις την ημέρα και 15 ημέρες εφημερίας για  τον κάθε χειρουργό για το Σεπτέμβριο, που οι μισές από αυτές τις εφημερίες είναι εθελοντική απλήρωτη εργασία στο Νοσοκομείο Ναυπλίου).

 

Η 6η ΥΠΕ εμμένει στην απόφασή της, με συνέπεια να διαλύεται μία οργανωμένη χειρουργική κλινική και να κινδυνεύουν λόγω εφημεριακού αδιεξόδου οι κάτοικοι της Αργολίδας προκειμένου να υποστηριχτεί ένα παρακείμενο Νοσοκομείο που ήδη αντιμετωπίζει πολλαπλά χρόνια προβλήματα τα οποία αδυνατεί να επιλύσει. Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Κορίνθου επιβαρύνεται σημαντικά με την μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φύλαξης μεταναστών.

 

Οι χειρουργοί του Νοσοκομείου Ναυπλίου ήδη απέστειλαν στην 6η ΥΠΕ εξώδικη διαμαρτυρία, γιατί η απόφαση αυτή οδηγεί σε διάλυση μία οργανωμένη χειρουργική κλινική, όπως κατά γενική παραδοχή είναι η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ναυπλίου και κινδυνεύει σοβαρά η ζωή των χειρουργικών ασθενών.

 

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Κίνηση «Πρωτοβουλία Πολιτών» με συνεχείς παρεμβάσεις στο δήμο Ναυπλίου έβαλε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρωτοστάτησε στην έκδοση ψηφισμάτων υποστήριξης του Νοσοκομείου.