Εκπρόσωποι υγειονομικών στον ΕΟΠΥΥ: έρημοι κι απρόσωποι..

Το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του κ. Πλεύρη πετάει εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους.

Όλα τα μέλη στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ θα διορίζονται πλέον από το υπουργό!

Με την κίνηση αυτή, πέραν της απέχθειας που δείχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους κοινωνικούς φορείς, αποδεικνύεται και το βαθύτερο κίνητρο που υποκρύπτει το σχέδιο νόμου, δηλαδή η απόπειρα να μετατρέψει τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλιστική εταιρεία κατά τα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, παρότι τα έσοδά του προέρχονται από τις εισφορές του συνόλου των πολιτών, στους οποίους οφείλει να λογοδοτεί για τις πράξεις και τις επιλογές της.

Όμως φαίνεται πως και οι τωρινοί εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ ήταν τόσο καθεστωτικά μεταλλαγμένοι, ώστε η κυβέρνηση τους περιφρονεί χυδαία, χωρίς να αισθάνεται πολιτικές ενοχές.

Η διαπίστωση αυτής της μετάλλαξης ήταν εμπειρικά γνωστή σε όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά, ήρθαν όμως τα τρία θεσμικά όργανα των υγειονομικών να την επιβεβαιώσουν μέχρι κεραίας.

Έστειλαν λοιπόν επιστολή στον υπουργό (κλικ εδώ) οι πρόεδροι του ΠΙΣ, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στην οποία αφού κλαυθμηρίζουν για την εκπαραθύρωσή τους χρησιμοποιώντας διάφορες καθαρευουσιάνικες εκφράσεις, αναφέρουν και τα εξής εκπληκτικά:

«Ουδείς εκπρόσωπος στο Δ.Σ. εξ ημών και ουδέποτε, απ’ όποιον υγειονομικό φορέα και αν προερχόταν, δεν εκπροσώπησε τα στενά κλαδικά συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα του Οργανισμού επί σκοπώ εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του και μόνο, καθότι δεν ενεργούσε ως εκπρόσωπος των παρόχων υγείας, αλλά ως υγειονομικός εκπρόσωπος».

Καταπληκτικό! Ομολογούν οι εκπρόσωποι των γιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών πως δεν ενεργούσαν ως εκπρόσωποι αυτών που τους εξέλεξαν, παρά εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα του ΕΟΠΥΥ!

Αν ληφθεί υπόψη πως και οι τρείς που υπογράφουν την επιστολή ανήκουν ψυχή τε και σώματι στη ΝΔ (ωχ, κολλήσαμε κι εμείς καθαρεύουσα!) εκπέμπουν με την επιστολή τους, εκτός της εθελοδουλείας, κι ένα μήνυμα προς όλους εκείνους που τους ψήφισαν και τους ανέδειξαν σ΄ αυτές τις θέσεις, νομίζοντας -οι δύστυχοι- πως διαθέτουν εκπροσώπους..