«Έκρηξη» οργής για το μπλόκο των ΜΑΤ στο Παίδων – «Δεν έχω ιδέα» λέει η Μ.Γκάγκα!!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, να στείλει τα ΜΑΤ στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, για να εμποδίσουν την πρόσβαση των ασθενών σε αυτό. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων, φορέων, αλλά και ανθρώπων που είχαν παιδιά άρρωστα, παρεμποδίστηκαν από την αστυνομία να φτάσουν στο νοσοκομείο, ενώ στήθηκε και «μπλόκο» σε όσους γιατρούς ήθελαν να πάνε να βοηθήσουν τους ασθενείς τους που κατάφεραν (κάποιοι εξ αυτών) να φτάσουν ως τον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου έγινε υπό αστυνομικό κλοιό, λες και επρόκειτο για εγκληματίες…

«Πόντιος Πιλάτος» η Γκάγκα

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, πάντως, δεν ήξερε, δεν άκουσε τίποτα: «Δεν έχω ιδέα, δεν έχω καμία σχέση με τα ΜΑΤ»…

Όσο για την εξήγηση που έδωσε ως προς το γιατί έπρεπε να γίνει ένα νοσοκομείο Παίδων εμβολιαστικό κέντρο και να βγει εκτός εφημεριών και δεν μπορούσε ας πούμε να χρησιμοποιηθεί ένα από τα άλλα καθαρά εμβολιαστικά κέντρα για τον εμβολιασμό των ανηλίκων, η κ.Γκάγκα έδωσε μια εξωφρενική απάντηση:

«Έχουμε τρία παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αθήνα και το Παίδων Πεντέλης είναι το μικρότερο από τα τρία. Τα δύο είναι πολύ κεντρικά και μπορεί όλο το λεκανοπέδιο να πάει. Στο συγκεκριμένο έχει πρόσβαση ο βόρειος τομέας, αλλά όχι ο νότιος. Άρα, αν έπρεπε να μείνει ένα νοσοκομείο ανοιχτό, αυτό ήταν άλλο για την εφημερία αυτές τις έξι εβδομάδες … χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες εμβολιαστικές γραμμές, είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τους γονείς και για τα παιδιά. Προσφέρει ένα τεράστιο πάρκινγκ (σ.σ. το Παίδων Πεντέλης), εύκολα ο γονιός μπορεί να πάει το παιδί του με ασφάλεια, να κάνει το εμβόλιο, να έχει φύγει σε 5 λεπτά, χωρίς να παλεύει να παρκάρει -κάτι που γίνεται στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία του κέντρου … θα δει περισσότερος κόσμος το νοσοκομείο, πόσο ωραίο είναι. Δεν θα πρέπει το προσωπικό κανένα άγχος».

Έχει «τεράστιο πάρκινγκ» και «θα δει περισσότερος κόσμος το νοσοκομείο, πόσο ωραίο είναι»! Αυτή είναι η κυβερνητική δικαιολογία!

Σοβαρότης μηδέν…

 

«Αθώα του αίματος» για τα ΜΑΤ στο ΠΑΙΔΩΝ δηλώνει η κυρία  Γκαγκα.

Αναμενόμενο.

Το καλύτερο το κράτησε όμως για το τέλος.

«θα δει περισσότερος κόσμος το νοσοκομείο, πόσο ωραίο είναι..»
Άντε, το επόμενο εμβολιαστικό κέντρο στο ΔΑΦΝΙ. Και πάρκινγκ έχει, και φυσιολατρικό και ιστορικό ενδιαφέρον η περιοχή, και το κυριότερο θα γνωρίσει και θα απενοχοποιήσει ο κόσμος και το νοσοκομείο.

Γιατί με αυτή την κυβέρνηση και όσοι  δεν το επΙσκεφτηκαν ακόμη, θα το χρειαστούν όσονούπω.

ΕΛΕΟΣ, όμως.

 

«Έκρηξη» οργής στο twitter