Εκτός από τον αναγκαστικό εγκλεισμό επιβάλλεται πλέον και χρηματική ποινή στους ψυχικά ασθενείς

div style=”text-align: left; line-height: normal” align=”left”>Ένα ακόμη παράδειγμα του καταιγισμού απάνθρωπων, μαζί κι ανόητων αποφάσεων που αφορούν στον χώρο της υγείας:

Ένας ψυχιατρικός ασθενής ο οποίος δεν έχει  ασφάλιση, μπορεί με βάση τη διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας να εισαχθεί και να παραμείνει  στο νοσοκομείο παρά τη θέλησή του και από την άλλη υποχρεώνεται να πληρώσει από την τσέπη του το κόστος αυτής της νοσηλείας. Ταυτόχρονα οι θεράποντες ψυχίατροι αδυνατούν να του δώσουν εξιτήριο, διότι για να συμβεί αυτό πρέπει να  βεβαιώσουν στον εισαγγελέα ότι ο ασθενής έχει πλέον αποθεραπευτεί και δεν είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του ή τους άλλους.
 
Είναι δυνατό η ελληνική Πολιτεία να αναγκάζει έναν ασθενή που δεν έχει επίγνωση της ασθένειάς του να νοσηλεύεται και παράλληλα να πληρώνει γι’ αυτή τη νοσηλεία; Εκτός δηλαδή από τον αναγκαστικό εγκλεισμό επιβάλλεται πλέον και χρηματική ποινή στους ψυχικά ασθενείς. Έτσι καθίστανται επίσημα θύματα υγειονομικού ρατσισμού και καταδικάζονται ερήμην στην οικονομική εξαθλίωση.
Τελικά στη νέα εποχή, τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών δεν έχουν καμία θέση;

Ygeianet