Εκτός λειτουργίας 18 κλίνες ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» – Επίθεση στην κυβέρνηση και από τη Γιάννα Αγγελοπούλου

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είχε «εγκαινιάσει» 18 κλίνες ΜΕΘ τον Απρίλιο στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, που είχε δοκιμαστεί σκληρά από την πανδημία, αλλά όπως αποδεικνύεται αυτές δεν λειτουργούν ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα επιδείνωσης της επιδημικής κρίσης. Σχετική καταγγελία έφτασε να κάνει ακόμα και η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η οποία συγκέντρωσε τις δωρεές των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις συγκεκριμένες κλίνες, ενώ το σοβαρό θέμα φέρνουν στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με σχετική ερώτηση.

Η υπόθεση των 18 κλινών της νέας κινητής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου» τείνει, πλέον, να εξελιχθεί σε ακόμη ένα φιάσκο ολκής. Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «οι συγκεκριμένες κλίνες άνοιξαν χωρίς εντατικολόγους, χωρίς καμία πρόσληψη νέου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρη λειτουργία τους. Λειτούργησαν μόλις δύο μήνες, και μόνον οι μισές, με μετακινήσεις προσωπικού από άλλες μονάδες. Η νέα κινητή ΜΕΘ έκλεισε τελείως τον Μάιο, χωρίς προοπτική επαναλειτουργίας της».

«Σοκάρομαι, εκπλήσσομαι και λυπάμαι»: Τι είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου

Όπως αναφέρει το newsbreak.gr, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» έχει διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις της με το προεδρικό μέγαρο,η Γ. Αγγελοπουλου με δημόσιες δηλώσεις της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε με ένταση στη ζοφερή υπόθεση των 18 κλινών ΜΕΘ, αποδοκιμάζοντας έντονα την κυβερνητική στάση.

Η Γ. Αγγελοπούλου είπε χαρακτηριστικά πως «σοκάρομαι, εκπλήσσομαι και λυπάμαι για τις 18 ανενεργές κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου», και πρόσθεσε: «2.336.000 ευρώ δώσαμε με χορηγίες, με δωρεές και με τα χρήματα του κόσμου από το νομισματικό μας πρόγραμμα. Περιμέναμε ότι αυτό θα βοηθήσει σε αυτή την συγκυρία. Επιμένουν άνθρωποι να μην εμβολιαστούν, όλο το κοινωνικό σύνολο βλέπει θύματα».

Η Γ. Αγγελοπούλου δηλαδή υπενθύμισε ότι εξασφάλισε μία μεγάλη δωρεά για να σωθούν ζωές, όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε χάνονται ζωές ακριβώς διότι αυτή η δωρεά δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Κάνω έκκληση στον νέο υπουργό Υγείας, στον κ. Πλεύρη και φυσικά στον πρωθυπουργό να λύσει αυτό το θέμα. Εμένα και με λυπεί και με σόκαρε. Είναι σαν να δίνεις σε κάποιον κάτι και να το κρατάει κλεισμένο στο ντουλάπι του», συμπλήρωσε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, προαναγγέλλοντας ότι θα ασκήσει ισχυρές πιέσεις προκειμένου αυτή η δωρεά επιτέλους να αξιοποιηθεί. «Η επίθεση της Γιάννας στην κυβέρνηση, δημιουργεί σοβαρό πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου», σημειώνει το newsbreak.gr

29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Ανίκανη να διαχειριστεί ακόμη και τις δωρεές η κυβέρνηση»

Ενώ υπάρχουν 18 κλίνες ΜΕΘ που δεν αξιοποιούνται ελλείψει προγραμματισμού και προσωπικού, σημειώνουν από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, «ήδη στο “Γ. Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης έχουν προκληθεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα από την πληρότητα των κλινών ΜΕΘ-Covid και την διάθεση κλινών ΜΕΘ μη-Covid για Covid περιστατικά.

Και φυσικά, σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η αναστολή των συμβάσεων εργασίας υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου. Κατά τα άλλα, ο ανέμελος πρωθυπουργός δήλωσε την περασμένη Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη ότι «όλα είναι υπό έλεγχο στη Θεσσαλονίκη».

«Απαιτείται άμεση κινητοποίηση και αντίδραση, ώστε να αποφύγει η Θεσσαλονίκη ένα δεύτερο έγκλημα σαν κι αυτό που συντελέστηκε το περασμένο φθινόπωρο», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας να λάβει μέτρα ώστε να λειτουργήσουν άμεσα και στο σύνολό τους οι 18 νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», αλλά και να στελεχωθούν με νέο προσωπικό, χωρίς μετακινήσεις και αποδυνάμωση άλλων κλινικών.