Έλαμψε με την απουσία της..

Την περασμένη Δευτέρα συνεδρίασε η Ολομέλεια του ΚΕΣΥ με την νέα σύνθεσή της, προκειμένου να εκλέξει Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή.
Όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στη σύνθεση του ΚΕΣΥ είχαν παρουσία με το τακτικό τους μέλος, αρκετοί και με το αναπληρωματικό, πλην ενός φορέα τον οποίο δεν εκπροσωπούσε ούτε το τακτικό, ούτε το αναπληρωματικό του μέλος.
Ποιος ήταν αυτός ο φορέας;
Η ΟΕΝΓΕ, η οποία έχει ορίσει ως τακτικό μέλος την κ. Ρέτζιου και αναπληρωματικό τον κ. Παπανικολάου, κανένας εκ των οποίων δεν πάτησε το πόδι του!
Είναι γνωστή η απαξίωση που δείχνει η σημερινή ηγεσία της ΟΕΝΓΕ σε συλλογικούς φορείς, στους οποίους εκπροσωπείται θεσμικά. Ανάλογη τακτική προς το ΚΕΣΥ τηρεί και απέναντι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, στο οποίο η κ. Ρέτζιου σπάνια εμφανίζεται, αν και συζητιούνται σοβαρά ζητήματα υπηρεσιακής κατάστασης των γιατρών ΕΣΥ.
Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα απαξίωσης είναι η άρνηση συμμετοχής της ΟΕΝΓΕ στις 7μελείς Ομάδες Εργασίας των 40 ειδικοτήτων του ΚΕΣΥ, οι οποίες ολοκληρώνουν την ύλη κάθε ειδικότητας, το Βιβλίο Ειδικότητας και άλλα σημαντικά θέματα.
ΔΒ