Ελεγκτικό Συνέδριο

Θετική η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για επικουρικούς γιατρούς και λοιπό προσωπικό!


Περιμέναμε μήπως ανακοινώσει την ευχάριστη εξέλιξη η ΟΕΝΓΕ.


Σιγή!


Εντέλει την ανακοίνωσε ο Παύλος Πολάκης.


Πέραν της ικανοποίησης για τη θετική εξέλιξη προκύπτουν και κάποια ερωτήματα:


Πού οφείλεται η αλαλία των συνδικαλιστών της ΑΡΣΙ και της ΔΗΠΑΚ που απαρτίζουν το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ; Μήπως περίμεναν αρνητική εξέλιξη από τη συνεδρίαση του Ελεγκτικού, ώστε να δημαγωγούν;


Και εξηγούμαστε: Το τελευταίο διάστημα σέρνεται το ζήτημα των επικουρικών, εξαιτίας της αναπομπής ενταλμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, αμέσως μόλις ανέκυψε το ζήτημα, μπορούσε να ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να εκθέσει τεκμηριωμένα την ανάγκη να θεωρηθούν τα εντάλματα πληρωμής. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, διότι δεν αποτελεί «ταξική πάλη». Αντί γι αυτό η ΟΕΝΓΕ διοργάνωνε αναιμικά συλλαλητήρια στο πεζοδρόμιο της Αριστοτέλους, ζητώντας επιτακτικά συνάντηση με Ξανθό και Πολάκη, αν και γνώριζε πως το υπουργείο Υγείας όχι μόνο είχε νομοθετήσει παρατάσεις θητείας στους επικουρικούς, αλλά είχε κάνει και δεκάδες διαβήματα προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα, ώστε να πληρωθούν οι επικουρικοί.


Εντέλει, με βαριά καρδιά ΑΡΣΙ και ΔΗΠΑΚ δέχτηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο την πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας στο Ελεγκτικό. Και τώρα που βγήκε θετική απόφαση αυτοί σιωπούν!


Ολίγιστοι..