Ελεύθεροι επαγγελματίες / Τέλος και επίσημα στην ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη 1,4 εκατ. βάζει η κυβέρνηση

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μένουν 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίεςαυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία από την 1 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους διαμήνυσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι η ασφαλιστική ικανότητα για όσους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμείαδεν θα επεκταθεί πέραν του Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, ακόμη και με την ευνοϊκή διάταξη λόγω Covid-19 να ισχύει από την 1η Ιουνίου 2023 έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024, έμειναν τελικά εκτός ασφαλιστικής κάλυψης, περίπου 400.000 μη μισθωτοί.

Πλέον οι μη μισθωτοί καλούνται να διευθετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους προς τον ΕΦΚΑ (να μην έχουν οφειλές προς το ΚΕΑΟ ή αυτές να είναι ρυθμισμένες) όσον αφορά στις ασφαλιστικές τους εισφορές για το 2023 και τα προηγούμενα έτη.

Από τις 29 Φεβρουαρίου λήγουν τόσο η ισχύουσα από το καλοκαίρι ασφαλιστική ικανότητα τους όσο και οι εξαιρέσεις των δυο τελευταίων ετών με τις οποίες αρκούσε μόνον η πληρωμή της εισφοράς κλάδου υγείας για να έχουν πλήρεις καλύψεις για παροχές περίθαλψης, τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα προστατευόμενα μέληπαιδιά και για τα ΑμεΑ.