Ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φλώρινας

p>

 

 

Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού υπάρχουν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φλώρινας.

Υπάρχει μόνο ένας γυναικολόγος -μαιευτήρας, ένας μικροβιολόγος για να εξυπηρετηθούν δύο τμήματα (το μικροβιολογικό και η αιμοδοσία) κανένας νευρολόγος κλπ. Συνολικά από τους 54 γιατρούς που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου υπάρχουν μόνο 24 (!) ενώ οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. Ιδιαίτερα τώρα, με την πανδημία της «νέας γρίπης» οι ανάγκες αυξάνουν ακόμη περισσότερο.

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αφού λείπουν πάνω από 50 νοσηλευτές. Με την κατάσταση αυτή που υπάρχει η λειτουργία του Νοσοκομείου καθίσταται προβληματική. Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να υπονομεύετε η ίδια η υγεία του προσωπικού από την εντατικοποίηση της δουλειάς, και να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται πολλές φορές να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα ή σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και να πληρώνουν από την τσέπη τους μέσα και έξω από τον δημόσιο τομέα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Κ Υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να λάβει για

1. Να γίνουν άμεσα και κατεπείγον όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φλώρινας που να καλύπτουν  τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

2. Να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία και στα εργαστήρια επείγοντα και τακτικά για τις απαραίτητες εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις που χρειάζονται.

Οι βουλευτές

Άγγελος Τζέκης

Γιάννης Ζιώγας

Σοφία Καλαντίδου