Ελλείψεις προσωπικού στο Λαϊκό

Υπολειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το Λαϊκό, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό. Ενδεικτικό είναι ότι λόγω των ελλείψεων αυτών «κλειστά» παραμένουν 9 κρεβάτια από τα 17 της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, δεν λειτουργούν 2 χειρουργικά τραπέζια, ενώ έχουν αποδυναμωθεί όλες οι μονάδες και τα νοσηλευτικά τμήματα, σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στο Λαϊκό. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία των εργαζομένων, το νοσοκομείο για να λειτουργήσει στοιχειωδώς απαιτούνται τουλάχιστον 150 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σημειώνεται ότι την τελευταία 4ετία έγιναν μόλις 23 προσλήψεις και πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 100 αποχωρήσεις προσωπικού.

Αποδυνάμωση
Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο, η διοίκηση του νοσοκομείου επιλέγει περαιτέρω αποδυνάμωση του νοσηλευτικού προσωπικού, τοποθετώντας νοσηλεύτριες σε διοικητικές θέσεις!

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ο διοικητής του Λαϊκού … τοποθετεί γραμματέα του στο γραφείο διοίκησης, ΤΕ νοσηλεύτρια». Στο πλαίσιο αυτό το Σωματείο Εργαζομένων στο Λαϊκό καλεί τον υπουργό Υγείας να πάρει θέση και προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.