Έλλειψη νερού και κλιματισμού σε πτέρυγες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν την Παρασκευή σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες πτέρυγες του ιδρύματος έχουν μείνει χωρίς νερό και χωρίς κλιματισμό, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Την καταγγελία εν μέρει επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων, που πάντως αναφέρει ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με πριν από ένα μήνα.

Στην καταγγελία των ειδικευόμενων ψυχιάτρων, με ημερομηνία 1 Ιουλίου 2022, αναφέρεται ότι από το μεσημέρι της 30ής Ιουνίου έχουν μείνει χωρίς υδροδότηση τα περισσότερα τμήματα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες υγιεινής για υγειονομικούς και ασθενείς. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης αδιαφορία από τη διοίκηση η οποία δεν έχει δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη και εκφράζουν τη ανησυχία τους για την ασφάλεια των ασθενών.

Πάντως προκαλεί εντύπωση πως την καταγγελία υποβάλλουν οι ειδικευόμενοι, ενώ οι ειδικοί σιωπούν, όταν μάλιστα ανάμεσα σ΄ αυτούς βρίσκεται και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΙΘ και του γενικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, Γιάννης Παντουλάρης,