«Έμφραγμα» από απλήρωτες ιατρικές δαπάνες

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ καθυστερεί η πληρωμή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του στρατού των ιατρικών, νοσηλευτικών και φαρμακευτικών δαπανών που υποβάλλουν για εξόφληση αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που υπηρετούν σε μονάδες της Βορείου Ελλάδος.

Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται σταδιακά από τις αρχές του έτους και ήδη έχουν συσσωρευθεί για έλεγχο πάνω από 12.000 (!) αιτήσεις, ενώ όπως καταγγέλλουν στελέχη με σοβαρά προβλήματα υγείας στις οικογένειές τους κανείς δεν τους δίνει υπεύθυνες απαντήσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να σκέπτονται τη δικαστική προσφυγή.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που με μισθό 1.000 ευρώ και χρονίως πάσχον προστατευόμενο μέλος με πολλές εξωυπηρεσιακές δαπάνες υγείας που έχουν αρχίσει να δανείζονται», είπε στα «ΝΕΑ» αξιωματικός που υπηρετεί στη Μακεδονία. «Το ενοχλητικό είναι ότι τις προάλλες αρμόδιος μάς είπε ότι ο κωδικός δεν έχει πια λεφτά και θα περιμένουν τον νέο… προϋπολογισμό».

Την εξήγηση αυτή απορρίπτει κατηγορηματικά αρμόδια πηγή του ΓΕΣ, τονίζοντας ότι τα χρήματα υπάρχουν. Αποδίδει δε το «έμφραγμα» των ελεγκτικών μηχανισμών σε γραφειοκρατικούς λόγους και συγκεκριμένα στο ότι υπήρξε συγχώνευση δύο μεγάλων σχηματισμών (9η και 3η ΤΑΞΥΠ)) στη Μακεδονία, χωρίς ενδεχομένως ανάλογη ενίσχυση του αρμόδιου προσωπικού. «Υπάρχει ήδη προγραμματισμός και η εκκαθάριση θα προχωρήσει πιο γρήγορα», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ κ. Λαλούσης.