Εμφύλιος κορυφής γιατρών και… στη μέση ο υπουργός

«Βάναυση προσβολή της νομιμότητας και της δημοκρατίας συνιστά η απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να καθαιρέσει το νόμιμα εκλεγμένο Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου». Την καταγγελία αυτή έκαναν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Μ. Καλοκαιρινός, ο γενικός γραμματέας Κ. Αλεξανδρόπουλος και τα περισσότερα από τα μέλη του εκλεγμένου Δ.Σ. του ΠΙΣ, τονίζοντας ότι για το λόγο αυτό, το προεδρείο του ΠΙΣ θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης αυτής, με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

 

.

Μάλιστα οι κ.κ. Καλοκαιρινός και Αλεξανδρόπουλος κατήγγειλαν πως μέσω του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο επικεφαλής της παράταξης ΔΗΚΙ – Νέα Πορεία, Μιχ. Βλασταράκος ζήτησε να παρουσιασθούν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του καθαιρεθέντος δ.σ. στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος χθες το πρωί, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου.

Οι ομιλητές σημείωσαν πως κατά τη διαδικασία της εκλογής του Δ.Σ. αλλά και ύστερα από αυτήν, δεν υπήρξε καμία ένσταση, δικαστική προσφυγή ή άλλη αμφισβήτηση επί της νομιμότητας της διαδικασίας ή του εκλογικού αποτελέσματος.

Εντούτοις, πρόσθεσαν, «ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, χωρίς να αναφέρει τη διάπραξη κάποιας παρανομίας, καθαίρεσε το Δ.Σ. με το πολιτικό σκεπτικό ότι “δεν εκπληρούνται οι σκοποί του ΠΙΣ με την υφιστάμενη συγκρότηση του Δ.Σ.”».

Σημείωσαν ακόμη, πως παρατύπως, ο κ. Βλασταράκος υπέδειξε σε γραμματέα που τηρούσε τα πρακτικά, την αναγραφή ότι έληξε η τρίτη συνεδρίαση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών μελών, όταν η τήρηση των πρακτικών γίνεται με απομαγνητοφώνηση κασέτας.

Η νόμιμη συγκρότηση του προεδρείου του ΠΙΣ υποστηρίζεται και από το ΣΥΡΙΖΑ παρότι δεν μετέχει σε αυτό, και για το λόγο αυτό, ο βουλευτής Τ. Κουράκης υπέβαλε χθες σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Βλασταράκος

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της ΔΗΚΙ – Νέα Πορεία, Μιχ. Βλασταράκος, με ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές, «χαιρετίζει την αποκατάσταση της νομιμότητας στον ΠΙΣ με απόφαση του υπουργού Υγείας».

Και προσθέτει: «Η εκτροπή που έγινε στον ΠΙΣ από τη συμμαχία Καλοκαιρινού (ΠΑΝΔΗΚΙ) – Αλεξανδρόπουλου (ΠΑΣΚ) καταγγέλθηκε και καταδικάστηκε τόσο από την πλειοψηφούσα παράταξη ΔΗΚΙ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ και τον επικεφαλής της, πλειοψηφούντα σύμβουλο του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκο, όσο και από τους μεγαλύτερους Ιατρικούς Συλλόγους (Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Λάρισας) που εκπροσωπούν το 70% των γιατρών της χώρας».