«Εμφύλιος» Σαλμά – Πλεύρη στη ΝΔ / «Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται»

«Εμφύλιος» ξέσπασε στους κόλπους της ΝΔ ανάμεσα στον Θάνο Πλεύρη και τον Μάριο Σαλμά, με φόντο τα πεπραγμένα του πρώτου κατά την θητεία του στο υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο ο «γαλάζιος» βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε εξαπολύσει «καρφιά» για την τοποθέτηση διοικητή στο νοσοκομείο Αγρινίου, σημειώνοντας ότι έγινε εξαιτίας της φιλίας του κ. Πλεύρη με τον εν λόγω διοικητή. Μάλιστα ο κ Σαλμάς είχε κατηγορήσει τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου για ευθύνες σχετικά με την κατάσταση διάλυσης στο νοσοκομείο και το κύμα παραιτήσεων γιατρών και διοικητικών στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας.

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο στη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ για την επιλογή διοικητών σε δημόσιους φορείς, όταν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος υπενθύμισε στην Ολομέλεια την παλαιότερη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βουλευτών της ΝΔ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μία τοποθέτηση νομίζω του κ. Σαλμά για τον Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου και έχω το δημοσίευμα. “Καρφιά για τον Πλεύρη από τον κ. Σαλμά”».

Απαντώντας, ο Θ. Πλεύρης δήλωσε ότι «το πρωί από αυτό εδώ το βήμα ο κ. Φάμελλος εγκάλεσε εμένα, καταθέτοντας και δημοσίευμα, για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, ότι τον τοποθέτησα γιατί δήθεν ήταν φίλος μου, επειδή έτσι είχε αναφερθεί συνάδελφος βουλευτής. Σας διαβάζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα προσόντα που έχει σήμερα o διοικητής Αγρινίου: απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τριάντα χρόνια προϋπηρεσία σε ΙΑΣΩ, Ντυνάν και ασφαλιστικές εταιρείες και για επτά χρόνια δίδασκε στο μεταπτυχιακό τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου για δομές διοίκησης υπηρεσιών υγείας», δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας και άφησε αιχμές κατά του Μάριου Σαλμά αναφέροντας:

«Γι’ αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, τολμά ο κ. Φάμελλος να έρχεται και να μιλά εδώ επικαλούμενος έναν βουλευτή που προφανώς είχε ενοχληθεί γιατί δεν μπήκε αρεστός στο νοσοκομείο».

Την παραπάνω φράση δεν άφησε αναπάντητη ο Μ. Σαλμάς και με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook κάρφωσε τα βέλη του προς τον Θ. Πλεύρης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν υπηρέτησε «ποτέ ακροδεξιές θέσεις» και ότι ο πρώην υπουργός Υγείας «καταστρατήγησε διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας» για να τοποθετήσει τον φίλο του στο νοσοκομείο Αγρινίου.

«Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται. Για την θητεία του στο Υπουργείο Υγείας αρκεί να πω πόσες φόρες απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στην Βουλή έμμεσα στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου το μόνο προσόν που είχε ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος όπως ο ίδιος μου είχε πει. Υποστήριξε ότι είχε πολλά θεωρητικά προσόντα» αναφέρει ο Μ. Σαλμάς και υπογραμμίζει:

«Αγαπητέ Θάνο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρίνιο διοίκηση νοσοκομείου αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω open gov) τις οποίες καταστρατήγησες. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο κατά την συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο».