Εμβόλια

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Κανείς δεν αμφισβητεί πως ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και ως τέτοια υπόκεινται στη συναίνεση αυτού που τον υφίσταται. Και στους ενήλικες η βούληση εκφράζεται από τον ίδιο τον εμβολιαζόμενο, όταν όμως πρόκειται για ανήλικους τότε εκφράζεται από τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι πρέπει να πεισθούν για την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής του από την Πολιτεία , η οποία ταυτόχρονα οφείλει να  σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Δυστυχώς ορισμένοι, οι οποίοι σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιμένουν πως κάθε ανεμβολίαστο παιδί πρέπει να αποβάλλεται από το σχολείο, ώστε να εξαναγκαστεί ο γονέας να το εμβολιάσει. Θα τιμωρούνται δηλαδή τα παιδιά για τις αντιλήψεις των γονέων τους, χωρίς μάλιστα να έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα προσέγγισης, ενημέρωσης και πειθούς.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Η προσπάθεια που έκανε πέρσι το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να εμβολιάσει τις ανά τη χώρα κοινότητες των Ρομά ακυρώνει πλήρως τις θεωρίες περί εξοβελισμού των παιδιών από τα σχολεία. Συγκεκριμένα η προσέγγιση και η προετοιμασία για την επίσκεψη της ιατρικής ομάδας γίνονταν πολλές μέρες πριν από διαμεσολαβητή, που ήταν και ο ίδιος Ρομά, και τότε η συμμετοχή των γονιών με τα παιδιά τους αυξάνονταν κατακόρυφα.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Ενδεικτική ήταν και η περσινή ανταπόκριση των εργαζομένων στις υγειονομικές υπηρεσίες, όπου, μετά την καμπάνια που προηγήθηκε, οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν κατακόρυφα.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Ας μην οπισθοδρομούμε λοιπόν σε αντιλήψεις και εποχές που η ανθρωπότητα ξεπέρασε με πολύ κόπο..