Εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία

Η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, αλλά και Ενώσεις Γιατρών της περιφέρειας (όπως η Ένωση Γιατρών Χαλκιδικής) επισημαίνουν στο υπουργείο Υγείας πως η απόπειρα να μετατρέψει τα Νοσοκομεία σε εμβολιαστική κέντρα δε συνιστά μόνο ένδειξη προχειρότητας, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και ιατρικά επικίνδυνη πρακτική.

Η ΟΕΝΓΕ σκωπτικά επισημαίνει πως πριν ακόμα στεγνώσουν τα τηλεοπτικά δάκρυα του υπουργού Υγείας, ήρθε να επιβεβαιώσει άλλη μια φορά πόσο στηρίζει τα δημόσια νοσοκομεία και τους εργαζόμενους σε αυτά. «Μετά την μετατροπή τους σε νοσοκομεία μιας νόσου (δήθεν για να μειωθεί η διασπορά), τώρα έχουμε τη μετατροπή των νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα», επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ.

Αλλά και η Ένωση Γιατρών Χαλκιδικής, μ΄ ένα τεκμηριωμένο κείμενό της (κλικ εδώ) επισημαίνει το ασύμβατο της μετατροπής του μοναδικού Νοσοκομείου του νομού σε χώρο υποδοχής και νοσηλείας περιστατικών covid και ταυτόχρονα εμβολιασμού υγιών ατόμων, που κινδυνεύουν να επιμολυνθούν, πριν καν εμβολιαστούν.

Δεν ευελπιστούμε πως ο κ. Θεμιστοκλέους θ΄ αντιληφθεί την αγωνία των Νοσοκομειακών Γιατρών. Όμως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών οφείλει ν΄ αντιληφθεί όσα επισημαίνουν τεκμηριωμένα οι γιατροί και να συστήσει στην πολιτική ηγεσία να διακόψει αυτή την ολέθρια τακτική να κλαίει πάνω στα ερείπια που η ίδια συσσώρευσε.