Ένα τανκ στο κρεβάτι μου!

Η παράνομη εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ με τον ξυλοδαρμό του ίδιου και των παιδιών του, προστέθηκε στην αλυσίδα των περιστατικών ακραίας καταστολής και αγριότητας της ΕΛΑΣ που είναι πλέον καθημερινότητα, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια επικίνδυνη αντιδημοκρατική διολίσθηση.

Τα κλισέ της χούντας για την αστυνομοκρατία, επανέρχονται στο προσκήνιο όχι ως φάρσα αλλά, πλέον, ως τραγωδία καθώς στην κυβέρνηση συμμετέχουν και γνωστοί νοσταλγοί της. Τα άλλοτε “ανοιχτά παράθυρα” που προπαγάνδιζαν την “ασφάλεια” της επταετίας, επανέρχονται ως ανοιχτά παράθυρα για να μπαινοβγαίνει η ΕΛΑΣ και να ρημάζει, να ξυλοκοπεί ανελέητα ή να προσαγάγει όποιον αντιδρά.  Η εισβολή σε σπίτια χωρίς εντάλματα συνιστά ευθεία παραβίαση του οικιακού ασύλου, δείγμα ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ, άρθρα του Συντάγματος έχουν ανασταλεί στην πράξη. Βέβαια, έλεγε η ΝΔ ότι θα καταργήσει το άσυλο, αλλά πιστεύαμε ότι αναφερόταν στο Πανεπιστημιακό, όχι το… οικιακό.

Το κρεσέντο βίας  ξεκίνησε από τα Εξάρχεια, συνεχίστηκε στην ΑΣΟΕΕ, πέρασε στους δρόμους όπου πολίτες ξεγυμνώνονται και διαπομπεύονται, κατέβηκε στα κρατητήρια όπου καταγγέλλονται βασανισμοί, και έφτασε πλέον και μέσα στα σπίτια.  Στην αρχή το πρόσχημα ήταν οι “μπαχαλάκηδες” και η “ανομία” αλλά τώρα πλέον ξυλοκοπούν ανυποψίαστους πολίτες και περαστικούς.

Ούτε οι αστείες δικαιολογίες ότι οι ταράτσες είναι “δημόσιος χώρος”, ούτε οι ισχυρισμοί περί επίθεσης στους αστυνομικούς, ούτε η άρνηση της ΕΛΑΣ, ενώ οι εικόνες την εκθέτουν, μπορούν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις.  Η ανεξέλεγκτη δράση της Αστυνομίας, παρά τις προσπάθειες του αρμόδιου υπουργού να εξωραΐσει την κατάσταση, αντικατοπτρίζει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και την πεποίθηση που έχει εδραιώσει σε όλη την ΕΛΑΣ, ότι “έχουν λυμένα τα χέρια τους”. Και κάπως έτσι θα εκδηλώνεται ολοένα και πιο ακραία δράση.

Για κάθε επίδομα και κάθε μέρισμα που κόβεται από τους πολίτες, για κάθε πλαστό πτυχίο των “αρίστων” που αποκαλύπτεται  και για κάθε ανεπάρκεια της κυβέρνησης, σε εθνικά και εσωτερικά θέματα, η ΝΔ “πουλάει” στο κοινό μια δόση “τάξης και ασφάλειας”. Και αν σε λίγους μήνες έχει φτάσει να παραβιάζει σπίτια και να δέρνει πολίτες στα καλά καθούμενα, τι να περιμένουμε στη συνέχεια;

Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει το δόγμα της για επιβολή ενός καθεστώτος φόβου, όπως ακριβώς στα απολυταρχικά καθεστώτα: “Μην μιλάς για να μην σε πειράζει κανείς”. Μια κυβέρνηση που χάνει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση καθώς προσπαθεί να επιβληθεί με το φόβο και τη βία.

ΠΗΓΗ: TVXS.gr