Ένας χρόνος ΝΔ

Ένας χρόνος κυβέρνησης ΝΔ. Στην οικονομία τα πράγματα πηγαίνουν κατά διαβόλου και υποτίθεται πως ο τομέας υγείας αποτελεί το καλό χαρτί της κυβέρνησης, εξαιτίας του μικρού αριθμού θυμάτων που θρήνισε η χώρα στην πανδημία κορονοϊού.

Κι όμως, κατά την πρόσφατη περιοδεία του υπουργού Υγείας  στην Κρήτη γιατροί και εργαζόμενοι έδειξαν σ΄ όλα τα Νοσοκομεία την αποδοκιμασία τους, είτε με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, είτε γυρίζοντας την πλάτη στον υπουργό.

Και τούτο διότι, παρά  τη μεγάλη ικανοποίηση των πολιτών για την ανταπόκριση του δημόσιου συστήματος υγείας στην πανδημία, η κυβέρνηση έχει διεκπεραιώσει ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κι αυτές δεν ήταν δικές της, αλλά εκείνες που προκήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κακά τα ψέματα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να κρύψει την αντιπάθεια στο δημόσιο σύστημα υγείας και την απέχθεια που τρέφει στο μόνιμο προσωπικό.

Ως αναμενόμενο, καμία συζήτηση δεν άνοιξε για βελτίωση αποδοχών και ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ σε πολλά Νοσοκομεία εμφανίστηκε πογκρόμ καθαίρεσης στελεχών, προκειμένου να τοποθετηθούν εκλεκτοί των ΝΟΔΕ.

Αξέχαστο θα μείνει στους πολίτες το επιτελικό κράτος, με αποκορύφωμα τον αλήστου μνήμης υπερήλικα πολιτευτή Πατέρα, στον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε τάξει θέση Διοικητή Νοσοκομείου. Το απαύγασμα της αξιοκρατίας..

Τέλος, προξενεί αλγεινή εντύπωση πως σήμερα, ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, αντί να συζητάμε με πρωτοβουλία της ίδιας της κυβέρνησης για το «θετικό της έργο», συζητάμε για τα δήθεν σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό προφανώς αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό απ’ όσα συμβαίνουν στην οικονομία, κυρίως όμως αποσκοπεί στο κουκούλωμα των πραγματικών σκανδάλων που αναγνωρίζει η Δικαιοσύνη σε άλλες χώρες, ενώ εδώ αποκαλούνται «σκευωρίες», όπως η Novartis και το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι υπέρμετρα δύσκολο για τουρισμό και υγεία. Αντιστοίχως το φθινόπωρο προβλέπεται θερμό. Γι αυτό ο επιτελικός νους εκκόλαψε το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για απαγόρευση των διαδηλώσεων, ώστε τα ΜΑΤ από κοινού με τα ταϊσμένα  ΜΜΕ να εγκαταστήσουν στη χώρα σιγή νεκροταφείου.

Όμως ότι και να κάνουν, οι ρωγμές στο επιτελικό κράτος είναι πλέον εμφανείς και οι αντιδράσεις αναπόφευκτες..