Ενενήντα επτά κρούσματα στην Ελλάδα

Βενιζέλος Β.

¶λλα εννέα κρούσματα γρίπης Α

(Η1Ν1) στη χώρα μας επιβεβαίωσαν χθες τα εργαστήρια του Ινστιτούτου “Π

αστέρ” και, έτσι, ο συνολικός αριθμός των πε

ρι

igma;τατικών έφθασε τα 97.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι πρώτοι τριάντα ένας ασθενείς με γρίπη Α (Η1Ν1) στη χώρα μας έχουν αποθεραπευθεί πλήρως, ενώ “η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας  για την κοινότητα”.

 

“Ούτε το ΚΕΕΛΠΝΟ γνωρίζει”!

 

“Ούτε καν το ΚΕΕΛΠΝΟ γνωρίζει εάν υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πανδημίας γρίπης, επειδή δεν υπάρχει”, δήλωσε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία Γ. Φλωρίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

Ο Γ. Φλωρίδης ανέφερε ακόμη: “Κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχει εθνικό σχέδιο, κανείς δεν γνωρίζει εάν έχει γίνει η παραγγελία των εμβολίων. Σε όλες τις χώρες υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης για την πανδημία, το οποίο κατατίθεται και ανακοινώνεται για να γνωρίζει ο καθένας τι να κάνει. Καλούμε τον υπουργό Υγείας, εάν η χώρα διαθέτει εθνικό σχέδιο για την πανδημία, να το καταθέσει στη Βουλή”.

Β.Β.