Ενιαία κάρτα υγείας για όλους τους Ελληνες

Μία ενιαία κάρτα ασφάλισης και υγείας θα έχουν σύντομα οι Ελληνες πολίτες. Οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν χθες, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τη συμμετοχή των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ. Αβραμόπουλου.

.

Οι υπηρεσίες των δύο υπουργείων θα συνεργαστούν, με στόχο, σε σύντομο χρονικό διάστημα (δύο μήνες υπολογίζεται), ο αριθμός μητρώου για την κοινωνική ασφάλιση, που προβλέπεται με τον τελευταίο ασφαλιστικό Νόμο, να επεκταθεί και να καλύψει και τις υγειονομικές υπηρεσίες, μέσω μιας ηλεκτρονικής κάρτας, με την οποία θα εφοδιαστούν οι πολίτες.

Στόχος, πέρα από την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών, η πάταξη της εισφοροδιαφυγής και ο εξορθολογισμός των δαπανών από τα ασφαλιστικά ταμεία και το σύστημα υγείας. Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι αρμόδιοι υπουργοί δήλωσαν:

 

– Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά: «Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό τη συνεργασία των δύο υπουργείων, του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Απασχόλησης, για την Κάρτα Ασφάλισης και Υγείας».

– Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ. Αβραμόπουλος: «Επιτέλους, θα περάσουμε και εμείς στη συντροφιά των πολιτισμένων ευρωπαϊκών χωρών, με τους Ελληνες πολίτες από το ξεκίνημα της ζωής τους, να συνοδεύονται από μια ηλεκτρονική κάρτα, που θα τους παρέχει όλες τις απαραίτητες υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς και τις ασφαλιστικές».