Ενημέρωση μεταναστών για τη νέα γρίπη Α-Η1Ν1

Συνεχίζεται με σταθερές και συντονισμένες ενέργειες η εκστρατεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την ενημέρωση του πληθυσμού γύρω από τη νέα γρίπη Α-Η1Ν1. Στο πλαίσιο αυτό η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη συναντήθηκε με συλλόγους μεταναστών που ζουν και εργάζονται στο Νομό μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η αρμόδια αντινομάρχης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Ελένη Καγουδάκη και ο γιατρός της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, κ. Μανώλης Λουμπούνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη Νέα Γρίπη στους εκπροσώπους των συλλόγων των μεταναστών με ιδιαίτερη σημασία να δίνεται στο κομμάτι της πρόληψης. Παράλληλα διανεμήθηκε το έντυπο πληροφοριακό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τίτλο «9 Απλά Βήματα» και θέμα τους τρόπους προστασίας από την εξάπλωση του ιού της Νέας Γρίπης, εκτυπωμένο στις μητρικές γλώσσες των μεταναστών, προκειμένου να το προωθήσουν στα μέλη τους.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τους εκπροσώπους των μεταναστών από την Αλβανία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, προκειμένου να τους δώσουμε το ενημερωτικό υλικό της Νομαρχίας Ηρακλείου για τη νέα γρίπη. Για εμάς όλοι οι πολίτες του Νομού πρέπει να είναι ενημερωμένοι σε κάθε θέμα και αυτός είναι ο στόχος μας, να αντιμετωπίζουμε, δηλαδή, όλους τους πολίτες του νομού μας με τον ίδιο τρόπο ιδιαίτερα σε σημαντικά θέματα.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφερθήκαμε και στο Κέντρο Ενημέρωσης Μεταναστών που λειτουργεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και συζητήσαμε στην κατεύθυνση ακόμα πιο στενής συνεργασίας σε όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Εμείς βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους έτοιμοι να συνεργαστούμε σε κάθε θέμα, βοηθώντας τους στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία μας , συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην κοινωνική συνοχή».