Ενημέρωση νέων για AIDS, εξαρτήσεις

Ο εφησυχασμός των νέων διαπιστώνεται από την αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Ασθένειες, όπως η σύφιλη και η βλεννόρροια, παρουσιάζουν αύξηση στη χώρα μας κατά 40%. Επιπλέον, ένας στους 10 εφήβους έκανε χρήση μιας παράνομης ουσίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες, ο πρόεδρος της οργάνωσης PRAKSIS, Τζ. Αντύπας, ανέφερε ότι για τρίτη συνεχή χρονιά, περισσότεροι από 50 εθελοντές της οργάνωσης, από τις 21 Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου θα διανύσουν όλη την Ελλάδα, από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη, από τα επτάνησα μέχρι τα Δωδεκάνησα. Σε όλες τις παραλίες θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια και παιχνίδια τσέπης του προγράμματος «Πρώτα-ρώτα» που στηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

«Η ενημέρωση γίνεται δικό μας παιχνίδι», είναι ο τίτλος της εκστρατείας ενημέρωσης νέων. Οι εθελοντές είναι νέοι, εκπαιδευμένοι από την οργάνωση σε θέματα δημόσιας υγείας και θα μοιράσουν 70.000 παιχνίδια, μολύβια και ενημερωτικά φυλλάδια. Παράλληλα, θα συζητούν σε παραλίες, χώρους συναυλιών και φεστιβάλ, καφετέριες και μπαρ, με τους νέους για το AIDS και τις εξαρτήσεις, αφαιρώντας τον φόβο και την τρομολαγνεία.