Ενημερωτικό από τη συνάντηση ΟΕΝΓΕ- υπ. Υγείας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου

p>Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η ΟΕΝΓΕ από κοινού με σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Παρά τον καύσωνα το συλλαλητήριο είχε πολύ καλή συμμετοχή και παλμό και οι συγκεντρωμένοι μετά τις ομιλίες πραγματοποίησαν πορεία από το Υπουργείο υγείας προς το Υπουργείο Απασχόλησης.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου αντιπροσωπεία είχε σύντομη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ν. Πολύζο και τη Διευθύντρια Υγείας κ. Τσαγδή Δ., οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τα εξής:

1.- έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών προς υπογραφή Κοινή Υπουργική Απόφαση για συμπληρωματική επιχορήγηση των εφημεριών Απριλίου- Μαϊου.

2.- Για τις  εφημερίες 2009 που δεν αποζημιώθηκαν και για τις οποίες η ΟΕΝΓΕ παρέδωσε σχετικό φάκελο στο Υπουργείο  θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να καθιστά εφικτή την αποπληρωμή τους.

3.- Για το ζήτημα που ανέκυψε με την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τους ειδικευόμενους ειδικοτήτων που πραγματοποιούν 3 στάδια ειδικότητας συζητήθηκε η δυνατότητα ρύθμισης, η οποία θα μελετηθεί από νομικούς, ώστε να αποφευχθούν τα κωλύματα που τίθενται από την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ.

Τέλος μας ενημέρωσαν ότι έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ανανεώσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και γίνεται προσπάθεια μέσω των ΥΠΕ να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

                                          Συναδελφικά

                                    Δημήτρης Βαρνάβας