Ενημερωτικό σημείωμα από τη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ

p>Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου  η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ.

Στην τελική ψηφοφορία τέθηκαν (με αντιπαράθεση) 5 προτάσεις :

– Από την «πλειοψηφία των παρόντων μελών του ΔΣ» που υποστηρίχθηκε από την ΠΑΣΚ και την ΠΑΝΔΗΚΙ (Καλοκαιρινού)

– Από το πανιατρικό αγωνιστικό μέτωπο, που υποστηρίχθηκε από ΔΗΚΙ- ΑΕΓ – ΑΡΣΙ και περιλάμβανε επαναβεβαίωση των 12 σημείων, καταγγελία της παρουσίας Καλοκαιρινού – Αλεξανδρόπουλου στον «διάλογο – παρωδία» Λοβέρδου, 48ωρη απεργία στις 23 και 24/3, κατάληψη στον ΟΠΑΔ στις 23/3.

– Από την ΔΗΠΑΚ

– Από 2 μεμονωμένους συμβούλους.

Επικράτησε η 1η πρόταση (73 ψήφοι) έναντι της 2ης (61 ψήφοι). Η 3η έλαβε 9 ψήφους και οι άλλες 1-3 ψήφους.

Η απόφαση που πάρθηκε με βάση την εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ δεν υιοθέτησε συγκεκριμένο πλάνο κινητοποιήσεων, ούτε είναι σαφής η τελική της μορφή, ώστε να την αναρτήσουμε, διότι μέχρι την τελευταία στιγμή το υπό τον Καλοκαιρινό Προεδρείο έκανε αυθαίρετες προσθαφαιρέσεις. Μάλιστα είναι άγνωστο αν παρέμεινε ως απόφαση  η εξωφρενική πρόταση να παραιτηθούν όλα τα αιρετά όργανα του ιατρικού σώματος ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πολιτική της κυβέρνησης, πρόταση η οποία αντιμετωπίστηκε με χλευαστικό τρόπο από το σύνολο των εκπροσώπων.

Παραθέτουμε (κλικ εδώ)  το σχέδιο απόφασης που πρότεινε το πανιατρικό αγωνιστικό μέτωπο, αλλά δεν κατάφερε να πλειοψηφήσει. Η λογική του κειμένου αυτού ήταν η ουσιαστική αποτίμηση της δράσης του ΔΣ του ΠΙΣ και η ανάγκη συνέχισης του ενωτικού αγωνιστικού μετώπου που διαμορφώθηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο Λοβέρδου με την δέσμευση από τη ΓΣ με συγκεκριμένες προτάσεις.

Δημήτρης Βαρνάβας