Ενοικιάζονται γιατροί προς… 3 ευρώ!

 Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ευαγγελισμού να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και για τις χαμηλές τιμές του ωρομισθίου τους.  

 Ομάδα εθελοντών Ειδικευόμενων Ιατρών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, θα βρίσκεται στις 27.3.12 υπό «ενοικίαση» στην κεντρική είσοδο του Ευαγγελισμού προς 3 ευρώ την ώρα (όσο είναι και το νέο ωρομίσθιο για τις εφημερίες).

Με τον συμβολικό τρόπο αυτό θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την ποιότητα της εκπαίδευσης των Ειδικευόμενων Ιατρών στην Ελλάδα, για τις ευτελείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας του προσωπικού, για την ανεργία που μαστίζει τους νέους ιατρούς και τους ωθεί στην μετανάστευση, για τις παρανόμως καθυστερούμενες οφειλές πολλών μηνών, καθώς και για τις νέες περικοπές σε βασικό μισθό, επιδόματα, και Εφημερίες.

Οι εθελοντές Ειδικευόμενοι, λοιπόν, θα προσφέρουν στους "ενοικιαστές» τους μέρος των καθημερινών τους εργασιών στις οποίες υποχρεούνται, δηλαδή οποιαδήποτε γραμματειακή εξυπηρέτηση, βοήθεια να μεταφέρουν καροτσάκι ή φορείο στο νοσοκομείο, χρέη προσωπικού ασφαλείας, και ενίοτε απλές ιατρικές συμβουλές.

Δήμητρα Ευθυμιάδου