Ενοποιούνται Ταμεία από 1η Ιουνίου

Προωθείται τροχάδην η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πριν προλάβει να την φρενάρει η Δικαιοσύνη με τις προσφυγές εργαζόμενων και συνδικάτων

Η κυβέρνηση προωθεί τροχάδην το νομοσχέδιο που ψήφισε, πριν προλάβει να το φρενάρει η Δικαιοσύνη με τις προσφυγές εργαζόμενων και συνδικάτων.

Την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, με κύριο αντικείμενο το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, το οποίο και ενέκρινε.

Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλη Πετραλιά μετά τη συνεδρίαση τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου θα ενταχθούν στο ΙΚΑ ορισμένα Ταμεία και ακολούθως από την 1η Αυγούστου θα γίνουν οι ενοποιήσεις άλλων Ταμείων. Οι ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί για το τετράμηνο και το εξάμηνο θα εφαρμοστούν, είπε η κ. Πετραλιά και από την 1η Οκτωβρίου θα περάσουμε στην επόμενη φάση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για πάγωμα των μισθών και περιορισμένες αυξήσεις, η κ.Πετραλιά ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις προτάσεις του κ.Γκαργκάνα, αλλά η πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την αύξηση των ορίων απολύσεων που προτείνει η επιτροπή Κουκιάδη, η κ.Πετραλιά τόνισε πως οι επιστημονικές επιτροπές κάνουν εκθέσεις αλλά την πολιτική και στα εργασιακά την χαράσσει η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός.

“Με το έτσι θέλω”

Στην εκτίμηση πως «η επιμονή της κυβέρνησης να επιβάλει με το έτσι θέλω τον αντιασφαλιστικό της νόμο στην πλειοψηφία της κοινωνίας του στερεί κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης και δημιουργεί ουσιαστικά τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του» προέβη ο υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣYN Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ Στρατούλης προσθέτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την κατάργησή του καθώς και την πολιτική καμπάνια για τη συγκέντρωση υπογραφών με στόχο τη διενέργεια δημοψηφίσματος