Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου: Η κυβέρνηση οδηγεί τα νοσοκομεία στην πλήρη διάλυση

Το γαϊτανάκι των μετακινήσεων του τρόμου έχει γίνει πια μόνιμο καθεστώς.
Η κυβέρνηση οδεύει με γοργούς ρυθμούς πρός την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Αρνείται να στηρίξει το ΕΣΥ και παράλληλα οδηγεί στην έξοδο βίαια τούς εναπομείναντες νοσοκομειακούς γιατρούς.
Ο στόχος να μείνει η Κρήτη με ένα νοσοκομείο αναφοράς(ΠΑΓΝΗ) και τα υπόλοιπα να μετατραπούν σε εφημεριακά κέντρα,δεν αργεί να επιτευχθεί.
Η πλήρης ηθική,επιστημονική και εργασιακή απαξίωση μας, δεν αφήνει καμία άλλη επιλογή σε πολλούς συναδέλφους πέρα απο την παραίτηση για να διαφυλάξουν στοιχειωδώς την αξιοπρέπεια τους.
Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει πώς οι μετακινήσεις καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο τμημάτων.
Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου μας λειτουργεί εικονικά και επι της ουσίας βρίσκεται σε μια κατάσταση χειρότερη απο το κλείσιμο,αφού ΥΠΕ και διοίκηση για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους επιχειρούν να αποκρύψουν με ποικίλες μεθοδεύσεις την αλήθεια,που βιώνουν με τραγικό τρόπο όσοι έχουν την ατυχία να ”νοσηλευτούν” στην κλινική κάτω απο αυτές τις συνθήκες.
Η παθολογική κλινική ”λειτουργεί” πια αποκλειστικά με συναδέλφους μετακινούμενους,όπου έχουν εξαναγκαστεί να δουλέψουν ακόμη και 48ωρο,όπου ο ένας παραδίδει στον άλλο μια κλινική που ουσιαστικά δεν γνωρίζει ενω καλείται παράλληλα να συνδράμει στο ΤΕΠ και σε άλλες κλινικές.
Παράλληλα οι λιγοστοί εξουθενωμένοι ειδικευόμενοι θα είναι σύντομα παρελθόν όπως και οι αγροτικοί για όλες τις δουλειές.
Μόνο αντικίνητρα υπάρχουν πλέον για τους νέους γιατρούς οι οποίοι θα μείνουν μακριά απο το νοσοκομείο Ρεθύμνου,για να μην γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι ενός συστήματος που διαλύεται.
Τι αποφάσισαν λοιπόν οι φωστήρες μας μπροστά στο αδιέξοδο;
Να μοιράσουν,δίκαια βέβαια, την διάλυση παντού.
Δεν τους φτάνει που έκλεισαν την παθολογική του Ρεθύμνου.Θέλουν να κλείσουν και του Βενιζελείου και αργότερα ίσως του ΠΑΓΝΗ.
Η διάλυση της παθολογικής,σε συνδυασμό με το μαρτυρικό ΤΕΠ όπου γίνεται πόλεμος καθημερινά και την χειρουργική που υπολειτουργεί έχει οδηγήσει σε σοβαρή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτόγνωρη για το νοσοκομείο μας.ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ!
Το μόνο μέλημα ΥΠΕ και διοίκησης είναι να βρούν ένα όνομα για το κουτάκι της εφημερίας χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο,επιβεβαιώνοντας αυτό που φωνάζουμε χρόνια τώρα, πώς μετατρεπόμαστε δηλαδή σε υποβαθμισμένο εφημεριακό-διαμετακομιστικό κέντρο.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στους συναδέλφους μας απο το Ηράκλειο, που εξαναγκάζονται με την απειλή της απόλυσης να κάνουν εφημερίες στο Ρέθυμνο σε συνθήκες απόλυτης επισφάλειας.
Καταγγέλουμε στους Ρεθυμνιώτες το Υπουργείο Υγείας,την ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου ως αποκλειστικά υπεύθυνους για τη διάλυση της παθολογικής και την ανεπανόρθωτη υποβάθμιση του νοσοκομείου μας.

Απαιτούμε μαζί με το σύνολο των συναδέλφων μας στα νοσοκομεία της Κρήτης:
-Να σταματήσουν άμεσα οι διαλυτικές μετακινήσεις.
-Να δωθεί άμεσα γενναία αύξηση στους μισθούς των υγειονομικών και να θεσπιστούν επιτέλους ειδικά κίνητρα για την περιφέρεια.
-Να προκηρυχθεί άμεσα το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων.

Καλούμε τον λαό του Ρεθύμνου,το λαό της Κρήτης να πάρει ξανά την υπόθεση του ΕΣΥ στα χέρια του.
Για να ακυρώσουμε τη νεοφιλελεύθερη θανατοπολιτική.
Για το δικαίωμα όλων στη ζωή με αξιοπρέπεια