ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ: πάλι κορδέλες!!

p>                                                                                                                       Ιωάννινα, 7/5/2009

 

 Ο κ. Αβραμόπουλος δεν χάνει ευκαιρία να εγκαινιάζει. Από κτιριακές υποδομές υγείας έως δρόμους.

Το μόνο που ξεχνάει είναι να στελεχώσει όχι μόνο τις νέες δομές, αλλά και τις παλιές.

Είναι εξωφρενικό να επαναλαμβάνονται οι πολυπόθητες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού κλπ προσωπικού κάθε τόσο και να μη πραγματοποιούνται.

Είναι προχειρότητα να κατασκευάζεται με γρήγορους ρυθμούς το Κέντρο Απεξάρτησης στο Νοσ. Χατζηκώστα και  να μην έχουν παράλληλα αρχίσει οι διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού που χρειάζεται για τη λειτουργία του.  Η πάγια αυτή τακτική μόνο επικοινωνιακούς στόχους του κ.Υπουργού εξυπηρετεί και πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Είναι αδικαιολόγητη η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, δύο μήνες μετά την ψήφιση του νόμου που προβλέπει 2000 νέους γιατρούς στα νοσοκομεία της χώρας,  και μάλιστα για το πρώτο εξάμηνο του έτους, να μην έχει ακόμα συγκεντρώσει τις ανάγκες των νοσοκομείων.  Επί πλέον να αφήνει απλήρωτους τους   υπηρετούντες γιατρούς για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν το 2009.  

Είναι υπόλογη η  Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός για το ότι το β΄ εξάμηνο του 2009 δεν θα είναι δυνατή η εφαρμογή του ανωτάτου ορίου εφημεριών που θα μπορεί κατά το νόμο να παργματοποιεί κάθε γιατρός. Τι μέλλει γενέσθαι; Θα κλείσουν ολόκληρες κλινικές και τμήματα ή θα γίνει για μια ακόμα φορά επίκληση στον ανθρωπισμό και το φιλότιμο των γιατρών;

Ευχόμαστε τουλάχιστον η λεωφόρος Γ.Γεννηματά, έστω και ημιτελής, να βοηθήσει την κυκλοφορία της πόλης και να μην έχει τη τύχη των υπόλοιπων εγκαινιασθέντων.

 

 

                                                           Το ΔΣ της ΕΙΝΗ