ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- Τέλος τα Εξωτερικά Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

Στην αρχή συγχωρείσαι να λες ήμουν απροετοίμαστος, αιφνιδιάστηκα. Δυο χρόνια μετά τι μπορείς να πεις όταν έχεις αποτύχει να θωρακίσεις το μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο σε ένα Νησί 130000 μόνιμων κατοίκων;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει προειδοποιήσει για την επιδείνωση της υγείας του γενικού πληθυσμού και την αναμενόμενη έμμεση αύξηση θανάτων από την μονοθεματική ενασχόληση του Συστήματος Υγείας με την πανδημία, προτείνοντας ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών υπηρεσιών.

Κατά των διάρκεια των 2 τελευταίων χρόνων είδαμε επιτροπές ειδικών να γίνονται συγκοινωνιολόγοι, υποσχέσεις για επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών που μείναν στα λόγια, χειροκροτήματα που έσβησαν ταυτόχρονα με τον ήχο και ήρθε η αναστολή. Είδαμε τον αυταρχισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό στο μεγαλείο του χωρίζοντας τους Πολίτες σε ψεκασμένους και «αψέκαστους», χωρίς καμία έκκληση στον αλτρουισμό.

Από της αρχές του έτους δια στόματος Κοντοζαμάνη στην βουλή, υπήρχε δέσμευση να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα τόσο στο Ιατρικό όσο και στο λοιπό προσωπικό ώστε να στελεχωθεί το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Παρόλο που σύσσωμοι οι βουλευτές το στήριξαν, καταφέραμε να μη συμμετάσχουμε σε 3 προκηρύξεις εν καιρό πανδημίας , χάσαμε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ενισχυθήκαμε στο μισό σε σχέση με Νοσοκομεία του ιδίου βεληνεκούς της ιδίας ΥΠΕ, ενίσχυση κατά βάση πλασματική λόγω του ότι τη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων την κατέλαβαν επικουρικοί οι οποίοι ήδη υπηρετούσαν. Την πρωτοπορία μας τη δείξαμε, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ τον αριθμό των ασθενών, αντί να ενισχυθούμε ουσιαστικά κάνοντας πλέον και επίσημα το Νοσοκομείο μας Νοσοκομείο ΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ.

Εξωτερικά Ιατρεία τέλος για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας με τη βούλα της Διοίκησης ελέω πανδημίας από 13/11/2021.

Έχετε τακτικό ραντεβού για την καρδιά σας; Περάστε απ’ την πρώτη του μηνός…

ΕΓΕΣΥΚ