ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: έκτακτο δελτίο ενημέρωσης

p style=”margin: 0cm 0cm 10pt”>Αυτές τις μέρες ξεκινά νομική και πολιτική δίωξη της Ένωσης γιατρών, της ΕΛΜΕ, φυσικών προσώπων και όσων ουσιαστικά, συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις εναντίον του μνημονίου και ενάντια στην υπεξαίρεση των δημόσιων αγαθών από την κυρίαρχη πολιτική.                                                                                                        

Η απόπειρα ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων με την απειλή της κατηγορίας του επίορκου και της απόλυσης, είναι  γνωστή συνταγή εκφοβισμού από τα απολυταρχικά καθεστώτα.                                                                                             

Αυτό πού διώκεται είναι η αντίσταση στις απολύσεις, στην ανεργία,  στην πείνα, στην κατάργηση της δημόσιας υγείας και παιδείας , στο έλλειμμα δημοκρατίας και ελευθερίας.                                                     

Αυτό πού διώκεται είναι το δικαίωμα στο όνειρο για κοινωνική δικαιοσύνη. Μας θέλουν σκυφτούς, φοβισμένους, χωρίς βούληση, χωρίς διαμαρτυρία, για να πετύχει το θανατηφόρο σχέδιο της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας για μεγαλύτερο κέρδος των κρατούντων, για ακόμη μεγαλύτερη κλοπή της δουλειάς μας, των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας.                      

Μας κλέβουν, μας αυτοκτονούν, μας ταπεινώνουν, μας σκοτώνουν καθημερινά και συστηματικά, οι ίδιοι πού επέβαλαν, ανέχτηκαν και νομιμοποίησαν την διαφθορά και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Αυτό το καθεστώς μόνο δημοκρατία δεν ονομάζεται.

Φορά την μάσκα της, κρύβοντας από κάτω το μαύρο προσωπείο του θανάτου, του φασισμού και της βίας. 

Την Τρίτη το πρωί η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας μεταξύ 9-12 το πρωί για να βρεθούμε όλοι έξω από το δικαστικό μέγαρο μαζί με τον Σαριδάκη, τον Καρουζάκη και τον Βαλσαμάκη και να δηλώσουμε ότι οι κοινωνικοί αγώνες είναι υπόθεση της κοινωνίας, όχι του κοινού ποινικού δικαίου και της δικαστικής εξουσίας.

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013